De beste goedkope foundation

De beste goedkope foundation

Foundations hoeven helemaal niet duur te zijn. Ook met de goedkope foundations kun je vaak prima uit de voeten. De goedkopere foundations koop je ook gewoon bij de drogist. Je kunt er door het licht vaak niet goed kijken naar de kleur, de kwaliteit van de foundations is echter vaak meer dan prima.  Onderstaand vertellen we je hier uitgebreid meer over. Veel leesplezier toegewenst!

De beste goedkope foundation koop je bij de drogist

De beste goedkope foundation vind je dus bij de drogist. Nou is wel de vraag wat dan de beste is. Wat voor jou de beste foundation is, hoeft dat niet meteen voor de ander ook te zijn. Het is ook sterk afhankelijk van bijvoorbeeld het huidtype dat je hebt.

Elk huidtype vraagt om een andere foundation

Ieder huidtype vraagt nou eenmaal om een andere foundation. Om bijvoorbeeld de juiste tint te vinden, moet je weten of jij iemand bent die een koele of een warme ondertoon heeft. Een weliswaar wat oude manier om dat te onderzoeken is kijken naar de kleur van je aders aan de binnenkant van de pols.

Blauwe aders is een koele ondertoon

Ben jij iemand met blauwe aders, dan heb je vaak een koele ondertoon. Kies dan voor een foundation met een beige of een roze ondertoon. Heb je meer groene aders, dan is sprake van een warme ondertoon. Foundation met een gouden of gele ondertoon staan je dan het mooist.

Test de kleur op je kaaklijn

Test de kleur bij voorkeur op de kaaklijn. De tint van de arm of hand kan net weer iets verschillen van de kleur van het gezicht. Verdwijnt de foundation bij het blenden dan heb je de juiste kleur te pakken.

Welke foundation voor een vette of gecombineerde huid?

Wat dus de goedkoopste foundation is, dat weten we. Die vind je bij de drogist. Wat de beste is, hangt onder meer af van je huidskleur en huidtype. Heb je een vette of een gecombineerde huid, dan kan de glans soms snel door de foundation heen zichtbaar worden. In dat geval kies je bij voorkeur voor een goedkope foundation zonder olie.

Olievrije compacte foundation

Ook een olievrije compacte foundation is in dit geval een prima oplossing. Deze producten absorberen overtollige talg en geven je huid een matte finish. En die finish houd je vervolgens ook de gehele dag.

Wat doe je met een droge huid?

Je kunt ook een meer droge huid hebben. Heb je een vochtarme huid, dan ziet de huid er vaak wat dof uit. Kies dan een vloeibare, hydraterende foundation met een zogenaamde glowy finish. Vergeet zeker ook de moisturizer onder de foundation niet.

Foundation voor de huid die ouder wordt

Nog iets anders is een huid die ouder wordt. Ook dan doe je er goed aan een hydraterende vloeibare foundation te kiezen met sterk verzorgende componenten. Deze foundation past het best bij een rijpe en oudere huid. De licht reflecterende pigmenten geven de huid een meer jeugdige uitstraling.

Benadrukt de natuurlijke glans van de huid

Een hydraterende, vloeibare foundation werkt ook nog eens teint corrigerend en egaliseert en benadrukt ook nog eens de natuurlijke glans van de huid. En zo heb je voor elk type huid wel een geschikte foundation.

Kies voor een comedogene make up

Belangrijk is ook te weten dat de beste foundation een foundation is die de poriën niet verstopt. Wat je dan kiest, is een niet comedogene make up. Comedogeen is afgeleid van comedonen, iets dat zoiets als poriën betekent.

Perfect voor de onzuivere huid

Je hebt het hier dus over een soort make up (foundation en concealers) die de poriën niet blokkeren en niet voor een verstopping zorgt. Perfect dus voor de onzuivere huid. Je kunt je wat betreft de beste goedkope foundation ook nog afvragen of je een foundation kiest met een primer.

Kies voor de producten van Meroda Cosmetics

Over de beste foundation gesproken en die ook nog betaalbaar is, dan wijze we je graag op die van Meroda Cosmetics. Deze foundation beschermt de huid en veroorzaakt geen onzuiverheden of rode vlekjes.

Bijzonder is wel de all colour foundation

Meroda Cosmetics heeft ook een all colour foundation. Deze neemt de kleur van de huid aan op het moment dat het in aanraking komt met de huid. Is de zorg of je de juiste kleur hebt ook meteen van tafel.

Volledig dierproefvrij en extra bescherming

De producten van het nog jonge merk Meroda Cosmetics komen volledig dierproefvrij tot stand en bieden de huid ook nog eens extra bescherming. De foundation is geschikt voor elk huidtype en je hebt dus met de all colour foundation meteen de juiste huidskleur.

Prima prijs- kwaliteitsverhouding

Ondanks de unieke eigenschappen van de foundation van Meroda Cosmetics, is het een alleszins betaalbaar product. Meroda Cosmetics biedt simpelweg een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding.