Make up verwijderen

Make up verwijderen

Niet alleen het aanbrengen van make up is belangrijk, ook make up verwijderen is erg belangrijk. Zorg dat er geen resten oogschaduw, foundation en mascara achter op de huid. Die kunnen zorgen voor onzuiverheden in de vorm van puistjes op de huid. Ook kunnen sneller rimpels ontstaan en kunnen de ogen geïrriteerd en ontstoken raken.

Hoe verwijder je dan precies make up?

Het is dus erg belangrijk om de make up goed te verwijderen. Maar hoe doe je dat dan precies? Het is verstandig om een duidelijk stappenplan te hanteren om je gezicht helemaal schoon te maken. Door een stappenplan weet je ook zeker dat je alles van je gezicht verwijdert.

Reinigen van je gezicht is erg belangrijk

Mocht je een vette huid hebben, dan is het verwijderen van de make up en het reinigen van je gezicht extra belangrijk. Overtollig talg kan namelijk ook voor verstopte poriën zorgen. En dat levert je vaak weer allerlei onzuiverheden op je gezicht op.

Begin in het gebied rond de ogen

Make up verwijderen begin je altijd bij het gebied rond de ogen. Het gebied rond de ogen is vaak extra gevoelig, simpelweg omdat de huid daar dunner is. Geef de ogen dus extra aandacht en reinig het gebied met een wattenschijfje met een oog make up remover.

Werk met lauw water om make up te verwijderen

Heb je de ogen ontdaan van make up, dan wordt het tijd de rest van het gezicht te reinigen. Make up resten als bijvoorbeeld oogschaduw, foundation en blush kun je prima wegnemen met lauwwarm water. Alles wat blijft zitten, kan voor verstopte poriën zorgen.

Kies een remover die bij je huidtype past

Gebruik bij het verwijderen van make up altijd die make up remover die bij jouw huidtype past. Je kunt daarbij eventueel een lotion of een reinigingsmelk gebruiken. Je spoelt af met water en verwijdert zo de rest van de make up. Tenslotte kun je nog een tonic gebruiken om er zeker van te zijn dat alle make up weg is.

Hydrateer de gezichtshuid

Bij make up verwijderen kan ook door de producten die je gebruikt de huid wat droog of trekkerig aan kan voelen. Daarom is het erg belangrijk om de huid te hydrateren. Ook exfoliëren is belangrijk. Exfoliëren betekent dat de dode huidcellen weggehaald worden.

Exfoliëren heeft ook een positief effect op rimpels

Hydrateren betekent dat je na het make up verwijderen de huid trakteert op bijvoorbeeld mineraalwater, exfoliëren heeft vaak ook een positief effect op de rimpels in je gezicht of je oneffen teint. Hoe vaak je dit doet is sterk afhankelijk van het type huid dat je hebt.

Check met een wattenschijfje

Zit make up verwijderen er op en is je huid echt schoon, check dit dan met een wattenschijfje. Maak het wattenschijfje wat vochtig en haal die langs je gezicht. Blijft er niets achter op de wattenschijf, dan is je gezicht schoon.

Geef je gezicht de tijd om te herstellen

Na het verwijderen van de make up bied jij je gezicht de tijd om te herstellen. Het is eveneens verstandig om je gezichtshuid van de juiste voeding te voorzien. Dit kun je prima doen met een dag- en nachtcrème.

Gebruik nooit een agressieve remover

Bij make up verwijderen kies je zeker als je een vette huid hebt de producten zeer zorgvuldig. Gebruik in elk geval nooit agressieve make up removers. Die kunnen namelijk zorgen voor een geïrriteerde huid. Je kunt ‘s morgens een schuimgel gebruiken en ‘s avonds bijvoorbeeld een sprayer met thermaal bronwater.

Herstel de vochtbalans

Na het verwijderen van make up is het belangrijk om de vochtbalans te herstellen. Voorts is het belangrijk om je gezicht ook te reinigen als je geen make up gebruikt. Ook dan kan je gezicht namelijk best vuil worden en kunnen poriën verstopt raken.

Gebruik de foundation van Meroda Cosmetics

Breng je een foundation aan van Meroda Cosmetics, dan kies je een foundation die mild is voor je huid en niet voor irritatie zorgt. Sterker nog, de foundation van dit merk biedt juist extra bescherming aan de huid.

Geen roodheid en oneffenheden in het gezicht

De foundation van Meroda Cosmetics geven nooit roodheid en veroorzaakt in elk geval geen oneffenheden in het gezicht. Met deze foundation heb je dus altijd een stralende en frisse huid. Meroda Cosmetics geldt dan ook als zeer innovatief en vernieuwend.

Geschikt voor alle huidskleuren

Zeker de Changing foundation is uniek en geschikt voor alle huidskleuren. Dat bespaart je de bekende stress en de langdurige zoektocht naar precies de juiste foundation voor jouw specifieke huidskleur. De Changing foundation van Meroda Cosmetics past altijd bij jouw kleur.

Bieden de huid zelfs extra bescherming

Zodra de foundation in contact komt met de huid, verandert de foundation naar jouw unieke huidskleur. Natuurlijk zijn de producten van Meroda Cosmetics dierproefvrij tot stand gekomen en bieden ze de huid zelfs extra bescherming.