Puistjes weghalen in 1 dag

Puistjes weghalen in 1 dag

Puistjes is iets waar we allemaal wel eens last van hebben gehad. Een puistje kan zeer vervelend zijn. Niet alleen kan het je look verpesten, maar ook kan een puistje vrij veel zeer doen.

Wil jij graag van je puistjes afkomen? Dan noemen we hier verschillende tips voor puistjes weghalen in 1 dag. Hopelijk kom jij met onderstaande tips snel van je puistjes af!

Gebruik zout tegen puistjes

Je kunt zeezout gebruiken om ervoor te zorgen dat je puistjes uitdrogen. Meng zeezout met water en breng dit op de puist aan voordat je gaat slapen. De volgende dag is de puist grotendeels uitgedroogd.

Omdat zeezout zo goed tegen puistjes helpt, zijn er veel producten tegen puistjes die zout bevatten. Het is dus zeker aan te raden om je puistje eens aan te pakken met behulp van een mengsel van zout en water.

Je kunt ook groene thee gebruiken

Wist je dat groene thee erg goed kan zijn voor de huid? Dit middel bevat namelijk antioxidanten. Gebruik eerst een zakje groene thee om er een glas thee van te zetten. Gooi het zakje echter niet weg, want hier draait het om. Zodra het theezakje niet meer te heet is, kun je het zakje op de puist leggen. Vanwege de antioxidanten in de thee, zal het puistje verminderen. Puistjes weghalen in 1 dag lukt je mogelijk op die manier!

Puistjes weghalen in 1 dag met citroensap

Ook citroensap kun je gebruiken om puistjes mee te bestrijden. Citroensap is misschien nog wel een van de meest effectieve middelen tegen puisten. De puistjes zullen al snel uitdrogen en kleiner worden.

Overigens is citroen niet het enige voedsel dat je ook kunt gebruiken om puistjes te behandelen. Zo zou ook tomaat effectief zijn om puistjes mee te behandelen, net als aardbeien, kaneel en honing.

Je kunt citroensap ook mengen met kaneel, en dat aanbrengen op de puistjes.

Puistjes weghalen in 1 dag, is dat mogelijk?

Het zou kunnen dat je er met bovenstaande manieren in slaag om puistjes weg te halen binnen een dag. Het is echter moeilijk om een puistje dat pas verschenen is, weg te halen binnen zo een korte tijd. Bovenstaande methoden kunnen je in dat geval echter wel helpen om de puistjes klein te houden en sneller weg te halen.

Het is dus zeker aan te raden om je eens goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Door bovenstaande manieren eens goed uit te proberen, kom je er vanzelf achter wat voor jou het beste werkt.

Voorkomen is beter dan genezen

We hebben je hierboven een aantal manieren gegeven voor puistjes weghalen in 1 dag. Echter, zegt men altijd dat voorkomen beter is dan genezen. Dat geldt ook voor puistjes.

Natuurlijk kun je er niet altijd iets aan doen als je last hebt van puisten, maar er zijn wel manieren om ervoor te zorgen dat je minder snel puistjes krijgt. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je je gezicht goed reinigt.

Als je make-up gebruikt, kun je je gezicht reinigen met een speciale gezichtsreiniger. We raden je aan om hierna nog een toner te gebruiken. Vervolgens kun je dode huidcellen verwijderen en de poriën beter openen door gebruik te maken van exfoliant.

Het is zeer belangrijk om je gezicht goed te reinigen nadat je make-up hebt gedragen. Doe je dat niet, dan kan de make-up ervoor zorgen dat je poriën verstopt raken. Overigens kun je een exfoliant ook gebruiken als je een dag geen make-up op hebt.

Het kiezen van de juiste make-up

Puistjes voorkomen doe je ook door voor de juiste make-up te kiezen. Niet alle make-up is namelijk even goed voor de huid. Bepaalde make-up kan ervoor zorgen dat je sneller puistjes krijgt, doordat de huid minder goed kan ademen en de poriën verstopt raken.

Ben je op zoek naar kwalitatieve make-up? Gebruik dan eens de Meroda All Colour Foundation. Met deze foundation hoef je niet bang te zijn dat je puistjes krijgt door het dragen ervan.

Bij de Meroda All Colour Foundation wordt namelijk zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten. De producten van Meroda zijn bovendien zelfs geschikt voor veganisten.

Meroda All Colour Foundation heeft bovendien nog een belangrijk voordeel. De kleur van deze foundation past zich namelijk aan op de kleur van je eigen huid. Hierdoor zal de foundation altijd perfect op de kleur van je gezicht aansluiten.

Meer beautytips?

Wil je behalve tips over puistjes weghalen in 1 dag, nog meer handige beautytips? Dan raden we je aan om ons blog goed in de gaten te houden. Hier posten we namelijk regelmatig leuke blogs waar je echt iets aan kunt hebben.

Op ons blog vind je bovendien ook veel meer informatie over het aanbrengen van make-up. Met onze handige tips word je steeds beter in het aanbrengen van make-up op je eigen gezicht. Zo kun je voor de look gaan die je altijd al gewild hebt.