Welke soorten make up zijn er allemaal?

soorten make up

Make up, de meeste van ons zijn er gek op. Echter zijn er ontzettend veel soorten make up en in dit artikel gaan we het hier over hebben. Je wilt je natuurlijk zo goed mogelijk op kunnen maken en hier zal je de juiste make up voor nodig hebben.

De vraag is echter: welke soorten make up zijn er allemaal? Dit zijn er ontzettend veel en onderstaand gaan we het over een aantal soorten hebben. Wij wensen jou in ieder geval veel leesplezier!

Gezichtsproducten

Welke soorten make up zijn er allemaal? Laten we beginnen met de gezichtsproducten. Deze zijn onder te verdelen in vier varianten. Namelijk:

Primer

Laten we beginnen met primer. Deze make up soort is eigenlijk een lichtgekleurde of zelfs doorzichtige vloeistof. Over het algemeen brengt men dit aan voordat andere make up aangebracht wordt.

Dit kan dus eigenlijk gezien worden als de eerste laag die je aanbrengt. Deze laag wordt op het gezicht aangebracht om ervoor te zorgen dat de make up die vervolgens opdoet langer blijft zitten.

Tevens zorgt het ervoor dat je huid er egaler uitziet. Als het ware worden rimpeltjes en kleine lijntjes opgevuld en dat is natuurlijk top.

Concealer

Heb jij onvolmaaktheden op je gezicht? Dan is het aan te raden om concealer op je gezicht te smeren. Met behulp van concealer kan je deze onvolmaaktheden camoufleren. Vaak wordt ervoor gekozen om dit op het gezicht te smeren nadat de primer is aangebracht.

Foundation

De meeste mensen kennen foundation wel. Deze breng je op je gezicht aan nadat je bovenstaande twee soorten hebt aangebracht. Er zijn verschillende soorten foundation.

Zo heb je de keuze uit een vaste en een vloeibare vorm. Welke variant het beste is voor jou is afhankelijk van je huidtype. Kies je voor de vloeibare variant, dan is het goed om te weten dat deze een betere dekking geeft.

Heb jij last van een droge huid? Dan raden wij het je aan om foundation op oliebasis aan te schaffen. Een ding is in ieder geval erg belangrijk op het moment dat je foundation gebruikt en dat is dat de make up dezelfde kleur heeft als je gezicht.

Kies je voor een variant met een andere kleur, dan zal dit ervoor zorgen dat het er onnatuurlijk uit komt te zien en dat wil je natuurlijk niet.

Poeder

Wil jij ervoor zorgen dat je make up beter op zijn plaats blijft zitten, dan is het aan te raden om poeder te gebruiken. Tevens kan je met behulp van poeder erg goed contouren op je gezicht aanbrengen.

De mooie kanten van je gezicht laat je dan als het ware meer opvallen dan de minder mooie kanten van je gezicht.

Verschillende soorten make up voor je ogen

Voor veel mensen zijn de ogen een zeer belangrijk onderdeel van het gezicht. Vind jij dat je mooie ogen hebt en wil jij ervoor zorgen dat deze nog meer opvallen? Dan zijn er verschillende soorten make up die je kunt gebruiken.

Onderstaande drie soorten lichten wij voor jou toe:

  • Oogschaduw
  • Eyeliner
  • Mascara

Oogschaduw

Ben jij op zoek naar een goede oogschaduw? Dan zijn er verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen. Denk hierbij aan de kleuren beige en bruin. Over het algemeen staan deze kleuren bij vrijwel iedereen erg goed.

Oogschaduw is te verkrijgen in poedervorm, maar ook in crèmevorm. Wil jij een oogschaduw aanschaffen die opvallender lijkt? Dan is het aan te raden om voor crèmevorm te kiezen. Weet alleen wel dat dit sneller in de arcadeboog kruipt

Eyeliner

Wil jij ervoor zorgen dat je ooglook helemaal wordt afgemaakt? Dan kan je nog een lijntje tekenen met behulp van eyeliner. Net als oogschaduw is eyeliner ook in allerlei verschillende kleuren te verkrijgen. Wij raden het je aan om voor zwart te kiezen.

Mascara

Nadat je eyeliner hebt aangebracht kun je ervoor kiezen om mascara aan te brengen. Dit raden wij absoluut aan!

Make up voor je lippen

Make up voor je lippen is in onze ogen absoluut aan te raden. Wil jij jouw lippen bijvoorbeeld voller laten lijken, dan is het aan te raden om lippenstift te gebruiken.

Er zijn ontzettend veel verschillende kleuren make up. Kijk even goed welke kleur goed bij jou staat.

Heb jij lippenstift opgedaan? Dan kan je er ook nog voor kiezen om lipgloss op te doen, dit geeft een mooie glans aan je lippen. Weet wel dat je dit vaak op moet doen omdat het niet lang blijft zitten.

Meer lezen?

Vond jij dit een leuk en nuttig artikel? Dan raden wij het je aan om verder te kijken op onze website. Wij hebben namelijk nog veel meer make up gerelateerde artikelen. Heb jij nog leuke onderwerpen waar wij nog niet over geschreven hebben? Laat ons dit dan weten!