Basis make up aanbrengen

 

Basis make up aanbrengen

Net als voor een huis geldt, moet de basis (de fundering) goed zijn, wil je een solide huis kunnen bouwen. Het is voor het aanbrengen van make up eigenlijk niet anders. Pas als de basis in orde is, kun je de make up op de beste wijze aanbrengen. Lees hier meer over basis make up aanbrengen.

Basis make up aanbrengen doe je volgens een strak stappenplan

Make up aanbrengen, en dan zeker de basis, gaat volgens het afwerken van een helder stappenplan. Het eerste wat je elke ochtend opnieuw doet is het reinigen van de huid.

Dat is namelijk erg belangrijk. Reinig je gezicht met een gezichtsreiniger en water. Is je gezicht schoon, dan kun je een toner gebruiken. Vervolgens is het verstandig een exfoliant te gebruiken.

Dit zorgt voor het verwijderen van dode cellen en voorkomt dat je ontstekingen aan de huid krijgt. Ook krijg je zo veel minder snel te maken met puistjes.

Vergeet nooit om dagcrème aan te brengen

Pas als heel je huid gereinigd is, is het tijd voor de eerste verzorging van de huid. Heb je een droge huid, dan is het beter eerst een serum toe te passen of het gebied rondom de ogen in te smeren met een oogcrème.

Vervolgens gebruik je dagcrème. Deze dagcrème is iets dat je nooit vergeet en geen dag overslaat. Kies eventueel voor een dagcrème met SPF. Dan ben je namelijk ook nog eens een aantal uren beschermd tegen uv-straling. Breng dagcrème altijd royaal aan.

Door het aanbrengen van een primer blijft de foundation veel beter zitten

Wat je dan doet is het aanbrengen van een primer. Primer zorgt ervoor dat later de foundation beter blijft zitten. Een primer zorgt er eveneens voor dat de poriën kleiner worden en zorgt er ook al voor dat de rimpels minder zichtbaar worden.

Een primer zorgt ook voor een heerlijke gladde huid waardoor de foundation later een stuk gemakkelijker over je gezicht glijdt.

Foundation heb je in vloeibare en in een poedervorm

Dan is het de hoogste tijd om een foundation, een BB cream of CC cream aan te brengen. Een foundation geeft overigens meer dekking dan de genoemde crèmes. Je hebt foundation in een vloeibare vorm.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een poederfoundation, een poeder dat volledig bestaat uit mineralen. In dat geval kies je dus voor een volledig natuurlijk product: een echte aanrader!

Je brengt de foundation gemakkelijk aan met je vingers, een beautyblender of natuurlijk met een kwast. De beautyblender wordt steeds vaker gebruikt, net als speciale sponsjes die tegenwoordig speciaal geproduceerd worden voor het aanbrengen van een foundation.

Na de foundation breng je concealer aan

Heb je de foundation aangebracht, dan is het de hoogste tijd geworden voor een concealer.  Door eerst foundation aan te brengen, hoef je vaak minder van de concealer te gebruiken en wordt niet al heel veel foundation weggeveegd.

Concealer werkt ook de donkere kringen onder de ogen weg en met concealer kun je ook bepaalde delen van het gezicht prima uitlichten. Je brengt de concealer aan in de vorm van driehoekjes onder de ogen.

Doe je dat, dan creëer je een liftend effect om zo de donkere kringen op de mooiste manier weg te werken. Gebruik dus je vingers of pas een kwast toe.

Geef je gezicht een zomerse glow

De basis make up aanbrengen gaat vervolgens verder met het eventueel aanbrengen van een poeder. Na een foundation en een concealer kun je met een poeder je gezicht beter matteren of meer dekking geven.

Je hebt zowel transparante poeders als poeders in dezelfde tint als de foundation. Pas op dat je geen glitters in de poeder krijgt en gebruik een grotere gezichtskwast.

Vervolgens kun je als je een bleek gezicht hebt, kiezen voor een bronzer. Met een bronzer krijgt je gezicht een zomerse glow, een bruinere tint dus. Breng het aan langs de haarrand bij je voorhoofd en volg die in de richting van de jukbeenderen.

Voor je het weet doe je het met de ogen dicht

Wil je nog een blos op de wangen? Kies dan voor een blush. Breng het aan op de hogere delen van de wangen. Juist ja, die delen die je ziet als je lacht. Let er altijd op dat er geen randjes ontstaan.

Werk ook niet te dicht naar je neus of je oren toe. Het beste is om de blush in een kleine en een beetje een ovale vorm aan te brengen. Dat geeft zeker het mooiste effect.

Kies daarbij een subtiele kleur en breng het geheel niet te heftig aan. En zo zie je dat het allemaal niet erg ingewikkeld is om de basis make up aan te brengen. Integendeel. Het stappenplan zit snel in je systeem en voor je het weet doe je het met je ogen dicht.