Make up foundation tips

Het aanbrengen van foundation is niet een kwestie van een kwast en foundation nemen en maar wat op je gezicht vegen. Integendeel. Het aanbrengen van foundation is iets dat je met beleid doet.

In dat kader helpen we je een handje met make up foundation tips. Zeker als je begint met het gebruiken van foundation zijn deze make up foundation tips zeer de moeite waard. Doe er je voordeel mee!

De keuze van de kleur is uitermate belangrijk

Belangrijk is het kiezen van de juiste kleur. Nog steeds zie je letterlijk dat vrouwen toch net de verkeerde kleur gekocht hebben. Dat staat niet mooi en al helemaal als de foundation niet doorgetrokken is bij de hals.

Je krijgt dan te maken met het masker effect. Je kunt als je de verkeerde kleur gekocht hebt daar zelf nog iets aan doen, mits sprake is van slechts een tint verschil met de eigen kleur.

Met een bronzer en highlighter kun een tint nog prima wegwerken, bij twee tinten verschil zul je toch andere foundation aan moeten schaffen. Dat kun je dus zelf niet meer aanpassen.

Ontspan je huid met een handdoek met warm water

Een gouden tip? Dat is dat de voorbereiding van de huid erg belangrijk is. Je kunt bijvoorbeeld met een warme en natte handdoek werken en die eerst een paar minuten op je gezicht houden.

Wrijf niet, maar laat de handdoek gewoon op je gezicht liggen. De warme handdoek helpt je huid te ontspannen.

En dat zorgt er later weer voor dat de foundation die je op je gezicht aanbrengt langer zijn werk kan doen. Een schone huid is dus het halve werk.

Gebruik altijd een vochtinbrengende crème om de huid extra goed te beschermen

Belangrijk is zeker ook om een vochtinbrengende crème te gebruiken. Op die manier is er sprake van een extra goed verzorgde huid.

Op deze manier heb je ook beduidend minder kans dat er ‘stukken’ in de foundation ontstaan. De discussie die er is wat betreft concealer en foundation zal wel altijd blijven.

De meeste mensen menen toch dat je altijd eerst foundation - de basis - en pas dan de concealer aanbrengt op je gezicht. Er is en blijft echter ook een groep die het precies andersom doet. Die brengen dus eerst concealer aan en vervolgens pas foundation.

Focus je op een aantal gebieden in je gezicht

Het is bij het aanbrengen van foundation ook al uitermate belangrijk om je op een aantal gebieden concentreren. Dus niet om zomaar iets in het wilde weg te vegen.

Doe je dat wel, dan is namelijk al snel sprake van een zogenaamde cake-look. Het is beter je altijd op een paar gebieden te focussen in je gezicht, bijvoorbeeld de kin, wangen en het voorhoofd.

Je brengt de foundation daar aan en vervolgens kun je de foundation prima uitvegen over de rest van je gezicht. Je kunt dat in dit geval prima doen met een platte foundation kwast.

Blenden? Doe dit van boven naar beneden om de haartjes plat te leggen

Make up foundation tips? Daar hoort zeker ook bij dat als je gaat blenden, je dit van boven naar beneden doet. Vergeet dit nooit meer. Dit geldt als je kiest voor vloeibare foundation vooral. Gebruik hierbij een platte foundation kwast.

Op die manier mengt de foundation zich gemakkelijk met de kleine haartjes die op je gezicht zitten. Als je van boven naar beneden beweegt met de kwast, leg je de haartjes plat en dan vallen ze beduidend minder op.

Begin in het midden van het gezicht

Nog een van de vele make up foundation tips die er zijn is de volgende. Gebruik je foundation in vloeibare vorm of in een crème uitvoering, begin dan altijd in het midden van je gezicht.

Werk vervolgens naar buiten en naar beneden toe. De meeste vrouwen hebben verkleuringen op en rond de neus, bij de kin, de wangen en het voorhoofd. Vanuit daar werk je dus naar buiten en naar beneden.

Gebruik foundation als basis voor oogschaduw

Wist je dat je foundation ook kunt gebruiken als basis voor het aanbrengen van oogschaduw?  De meeste vrouwen slaan automatisch het gebied direct rond de ogen over.

Dat kan, mits je maar een primer of andere basis beschikbaar hebt. Heb je die nou niet, gebruik dan foundation in een dunne laag en breng dit ook aan op de oogleden.

Breng het aan van de wimperrand tot onder de wenkbrauwen, steeds in een dunne laag. Zo haal je roodheid in die gebieden weg en voorkom je dat er donkere vlekken bij de ogen ontstaan.

Met de ogen dicht

Met genoemde tips kun je als beginner prima met de foundation uit de voeten. Voor het overige is het een kwestie van doen. Daardoor ga je het aanbrengen van foundation steeds beter beheersen en gaat het allemaal als vanzelf. Op den duur doe je het met de ogen dicht.