Highlighter make up aanbrengen

Highlighter make up aanbrengen

Het aanbrengen van highlighter make up is niet iets waar je voor doorgeleerd hoeft te hebben. Toch is het goed om de verschillende stappen eens door te nemen.

Duidelijk is ondertussen dat highlighter make up voor veel vrouwen tot de primaire levensbehoeften gerekend kan worden. Highlighter laat je huid glanzen en er weer fris en stralend uitzien.

Het gebruik van een primer is cruciaal voor highlighter make up aanbrengen

Laten we eerst eens kijken naar wat er zoal aan highlighter make up is. Het is in elk geval goed te weten dat het aanbrengen van een primer er echt voor zorgt dat de highlight make up er nog beter uitkomt en je er nog frisser en stralender uitziet.

Door eerst een primer te gebruiken, vervaag je alvast de oneffenheden. Daardoor blijft de highlight make up langer blijft zitten. Bovendien kan het je vel een extra glans geven.

Highlighter make up aanbrengen is niet ingewikkeld

Het aanbrengen van highlighter make up kan op verschillende manieren. Zo kun je gaan werken met een highlight pen. Deze pen is perfect geschikt voor de kleinere oppervlakken, bijvoorbeeld de ooghoeken.

Weet wel dat ondanks het feit dat de meeste highlighter pennen een kleurtje hebben, ze niet werken als een concealer. Verreweg het gemakkelijkst werk je wat betreft highlight make up met highlight poeder.

Zeker als je een wat vettere huid hebt is dit een uitstekend product om mee te werken. Gebruik om de poeder aan te brengen een poederkwast en doe dat vooral eerst op de jukbeenderen en de neusbrug.

Highlighter make up aanbrengen in poedervorm of in crème uitvoering

Ook een bekende variant is highlighter in vloeibare vorm. In deze vorm is het ideaal als je strobing toe wilt passen. Gebruik een sponsje, een kwastje of gebruik je vingers en breng een paar druppels van de vloeibare highlighter over de rest van de make up aan.

Meng het met de foundation en je gezicht zal glimmen als nooit tevoren. Je hebt verder nog de highlighter creme.

Ook nu kun je prima de vingers gebruiken om voor versmelting van de highlighter en de make up te zorgen. Breng de highlighter vooral aan rond de jukbeenderen, onder de wenkbrauwen, op het ooglid en de wangen als je een extra glanzende huid nastreeft.

Zorg dat je huid egaal en schoon is met concealer en foundation

Dan het aanbrengen. Uiteraard begin je niet voor de huid mooi egaal is gemaakt met behulp van een concealer en foundation. Vervolgens gebruik je de ringvinger om cream highlighter aan te brengen op de grotere delen van het gelaat.

Dit is het gedeelte boven de jukbeenderen, de neusbrug en onder het wenkbrauwbot. Je kunt die plekken aanhouden waar zonlicht je huid zou raken als de zon scheen.

Vervolgens breng je met de kleinere make up borstel een beetje highlight make up aan op de smallere delen van het gezicht. Zo doe je een beetje bij de binnenste ooghoekjes, want dat zorgt voor een uitgeruste en frisse blik, ook al voel jij je misschien helemaal niet zo op dat moment.

Voor extra glans gebruik je een grotere kwast en poeder highlighter make up

Om extra glans te realiseren, maak je gebruik van een grotere make up borstel en breng je poeder highlighter make up aan op die plekken waar je eerder de cream highlighter hebt aangebracht.

Daardoor blijft de highlighter make up als geheel nog veel beter zitten. Vervolgens zou je nog wat op de bewegende oogleden aan kunnen brengen, dit als een soort van subtiele afscheiding.

Mooie glow? Benadruk dan vooral de jukbeenderen!

De wijze van aanbrengen is natuurlijk ook afhankelijk van wat je precies wilt met de make up. Wil je alleen een mooie glow, benadruk dan vooral de jukbeenderen, de wenkbrauwen en ook de neus.

Wil je er fris en wakker uitzien? Geef ook dan glans aan de jukbeenderen en gebruik vloeibare highlighter make up onder de ogen en poeder in de binnenste ooghoeken.

Je zou daarnaast wat poeder op het wenkbrauwbot aan kunnen brengen. Ga je een avondje stappen? Gebruik en benut dan alle bekende highlighter make up plekjes.

Bij highlighter make up aanbrengen kun je verder beter onthouden dat bij de neusbrug je altijd neuspoeder gebruikt, terwijl je voor de bovenlip alle varianten van de make-up toe kunt passen.

Voor de mondhoeken gebruik je nooit een poeder

Het midden van de kin? Gebruik daar vooral de poeder voor en voor de jukbeenderen kun je zowel crème, vloeibare highlighter en poeder aanbrengen. Voor de binnenste ooghoeken maak je gebruik van poeder, zoals je dat ook doet onder de wenkbrauwen.

De vloeibare variant is uitermate geschikt voor de mondhoeken, gebruik daar in elk geval nooit poeder voor. Met genoemde richtlijnen en aanwijzingen breng jij voortaan de highlighter make up nog veel beter aan en heb je er nog veel langer plezier van. Het is in elk geval verstandig om altijd alle drie de varianten van highlighter in huis te halen.