Make up tips foundation aanbrengen

Make up tips foundation aanbrengen

Foundation aanbrengen klinkt gemakkelijker is dan dat het daadwerkelijk is. We geven je hier geschikte make up tips foundation aanbrengen en die heb je nodig ook.

Het valt namelijk bepaald niet mee de foundation zo aan te brengen dat het ook de gehele dag blijft zitten. Met name in de koude herfst- en wintermaanden zie je aan het einde van de dag vaak niet eens meer dat je überhaupt foundation hebt aangebracht.

Hoe breng je foundation aan?

Voor de make up tips foundation aanbrengen je echt gaan helpen, is het vooraf belangrijk om te zorgen voor een schone huid. Reinig je huid dus voor je begint met het aanbrengen van foundation.

Breng na het reinigen een vochtinbrengende crème aan en wacht daarna tot dit goed is ingetrokken.

Vervolgens breng je primer aan. Primer is ontzettend belangrijk. Het zorgt niet alleen voor een glad oppervlak, het zorgt ook dat de foundation straks beter hecht.

Hoe breng je foundation aan? Dat doe je op deppende wijze!

Hamvraag: hoe breng je foundation aan? De eerste belangrijke uit de reeks make up tips aanbrengen foundation is dat je de foundation op deppende wijze aanbrengt.

Daarvoor kun je gebruik maken van de vingers, een zogenaamde stippling brush of een al even bekende beautyblender. Een beautyblender is een sponsje in een ei-vorm. Je maakt het sponsje nat, knipt het uit en gebruikt vervolgens de foundation om het zo mooi en op legale wijze op de huid aan te brengen.

De stippling brush zorgt ervoor dat je de foundation juist op een luchtige wijze aanbrengt op de huid. Dat lukt omdat de haren van de stippling brush ver uit elkaar staan.

Je kunt ook gewoon met je handen en je vingers werken als het gaat om het aanbrengen van foundation. Vooraf was je je handen goed.

Doe foundation op de bovenzijde van de handen en gebruik vervolgens de andere hand om met de vingers de foundation aan te brengen, iets wat je ook met de vingers op deppende wijze doet.

Matteer de foundation met poeder

Heb je de foundation aangebracht, matteer de foundation dan met poeder. Dit zorgt er namelijk voor dat de foundation langer op de plek blijft. Bovendien ga je op deze wijze niet glimmen.

Daarnaast voorkom je dat het gebruik van foundation zichtbaar is bij met name de haargrens en de hals. Daarmee ben je er nog niet helemaal.

Het kost inderdaad wat moeite om foundation aan te brengen, wil je het goed doen althans.

Met een setting spray houd je de foundation langer op de plaats

De finishing touch is het toepassen van een setting spray. Deze spray is speciaal gemaakt om de foundation langer op je gezicht te laten zitten. Het geeft daarnaast een fraai glossy effect.

Dep de spray in je huid - je kunt daarvoor prima de beautyblender gebruiken- zodat het geheel mooier zit en vooral langer op de plaats blijft.

Pas op dat je niet het zogenaamde masker effect creëert

Hoe vaker je foundation aanbrengt en hoe vaker je de make up tips foundation aanbrengen tips gebruikt, hoe makkelijker het je af zal gaan. Het is uiteraard ook belangrijk om de juiste kleur te kopen, een kleur die past bij je huid.

Vergeet vooral niet de kleur door te trekken naar de hals. Doe je dat niet, dan krijg je het zogenaamde masker effect.

Heb je een foundation gekocht die wat te donker is? Met een bronzer of een highlighter kun je proberen de kleur wat lichter te maken.

Voor of na het aanbrengen van foundation?

Je kunt een concealer gebruiken waarbij de discussie zich vaak toespitst op de vraag of je dit voor of na het aanbrengen van de foundation doet. De meeste experts raden je aan dit vooraf te doen. Op die manier kun je de ergste oneffenheden namelijk al weghalen.

Algemene tip: concentreer je bij het aanbrengen van de foundation op enkele delen van je hoofd. Het is dus geen kwestie van de kwast maar vol maken met foundation en uitvegen.

Het is vele beter je te focussen op een paar gebieden, zoals bijvoorbeeld je kin, de wangen en het voorhoofd.

Werk steeds met neerwaartse streken als je vloeibare foundation gebruikt

Belangrijk is ook dat wanneer je vloeibare foundation gebruikt, dat je altijd werkt met neerwaartse streken. Gebruik bij voorkeur een platte kwast. Dan namelijk mengt de foundation eenvoudig met de wat kleinere haartjes op je gezicht.

Door de neerwaartse bewegingen gaan de haartjes plat liggen en vallen ze veel minder op. Als je de make up tips aanbrengen foundation echt ter harte neemt, dan zul je merken dat de foundation gedurende de gehele dag prima blijft zitten.

In andere gevallen is dat inderdaad niet het geval. Probeer het dus volgens dit stappenplan aan te brengen en je ervaart dat de foundation de gehele dag goed blijft zitten zoals je het hebt aangebracht.