Hoe blijft je make up langer zitten?

Hoe blijft je make up langer zitten?

Mooi die make up, maar dan moet het wel goed zitten en lang blijven zitten. Niemand heeft zin om de gehele dag de make up bij te moeten werken. Om die reden geven wij je hier tips en de antwoorden op de vraag: hoe blijft je make up langer zitten?

Maak gebruik van een primer

De eerste tip in de reeks hoe blijft je make up langer zitten is het gebruik van een primer. Dit is een soort van geld die je op je gezicht smeert. Foundation blijft zo beter op je gezicht zitten en hoef je veel minder vaak bij te werken.

Werk rode vlekjes weg met een concealer

Wil je dat de make up langer blijft zitten, werk eventueel aanwezige rode vlekjes weg met concealer. De combinatie van foundation en concealer zorgt in negen van de tien gevallen voor een super egale huid.

Maak gebruik van olievrije producten

Het is ook goed om als je wilt dat de make up langer blijft zitten vooral olievrije producten te gebruiken. Koop dus altijd olievrije producten en kies vooral ook voor een sterk hydraterende huidcrème.

Olie laat make up van je gezicht glijden

De olie in het reinigingsproduct zorgt er namelijk voor dat de make up van je gezicht afglijdt. Kies je voor producten met olie, dan sta je dus alsnog de gehele dag bij te werken. En dat is niet wat je wilt. Check producten dus op de aanwezigheid van olie.

Maak je wimperkrultang een beetje warm

Nog een tip in de serie hoe blijft je make up langer zitten is om de wimperkrultang die je gebruikt enigszins te verwarmen. Het beste doe je dat door de krultang een beetje te verwarmen. Daardoor krult de wimper namelijk wat beter.

Je hebt er de gehele dag profijt van

Je houdt de krultang gewoon enkele seconden onder een lamp. Je merkt meteen dat door dit te doen, de krul dus langer blijft zitten. Het is iets heel simpels, maar je hebt er de gehele dag profijt van.

Zo kun je beter tegen regen en zweten

Belangrijk is ook om altijd een waterproof eyeliner en mascara te kopen. Deze make up kan beter tegen verschillende invloeden van buitenaf zoals regen of zweten. Nog een tip; smeer een beetje foundation en natuurlijke oogschaduw op je ooglid. De eyeliner blijft zo veel beter zitten.

Gebruik een lipliner om de randen van de lippen te tekenen

Gaan we verder met lipliner en concealer. Ben jij iemand die graag lipstick draagt? Gebruik dan een lipliner om zo de randen van je lippen te tekenen. Zo voorkom je dat de lipstick uit kan lopen namelijk. Wil je dat het geheel nog beter blijft zitten? Breng dan een beetje concealer aan op je lippen. Breng vervolgens de lipstick aan en de lipstick blijft perfect zitten.

Gebruik los poeder, zo ga je niet glimmen

Het is eveneens verstandig om los poeder te gebruiken om zo te voorkomen dat je gaat glimmen of dat de make up in de fijne lijntjes van de huid gaat zitten. Je brengt een behoorlijke laag aan en wacht vervolgens enige tijd.

Beproefde methode

De poeder trekt dan in de lijntjes. Je foundation en het overige poeder haal je er vervolgens met een wat grotere poederkwast zo vanaf. Het is een beproefde methode om te zorgen dat je make up lang blijft zitten.

Producten van de beste ingrediënten

Als je zekerheid wilt wat betreft het blijven zitten van je make up, kies dan in elk geval steeds voor de beste producten. Dat zijn producten met de juiste ingrediënten en producten die een beschermende werking hebben.

Zo blijven je wenkbrauwen prima in model

Voor de wenkbrauw kies je voor een speciale gel. Deze gel zorgt ervoor dat de wenkbrauwen de hele dag in model blijft. Je kiest een transparante gel als je een natuurlijke look wenst. Kies een getinte voor de meer aangezette wenkbrauw.

Kies voor een Changing foundation

In dat kader kun je tegenwoordig prima een beroep doen op de foundation van Meroda Cosmetics. Hoe jong dit bedrijf ook is, het heeft nu al naam gevestigd met het op de markt brengen van een Changing foundation.

Unieke eigenschap

Deze foundation heeft een unieke eigenschap. Komt de foundation namelijk in contact met de huid, dan neemt het de kleur van je huid aan. Zo hoef je dus nooit meer te zoeken naar een foundation met de juiste kleur. En juist die zoektocht levert nogal eens wat stress op.

Dierproefvrij en vegan

De innovatieve foundation is dierproefvrij en vegan en je brengt het bij voorkeur aan met een kwast. Het product is eveneens hypoallergeen en heeft een beschermende werking. Producten van Meroda Cosmetics veroorzaken geen verstopte poriën en veroorzaken evenmin rode vlekjes.

De beste foundation

De producten van Meroda Cosmetics zijn het aanbevelen meer dan waard. Het voorkomt onzuiverheden en staat voor steeds het beste resultaat. Je weet dus bij wie je moet zijn als je zoekt naar de beste foundation.