Make up aanbrengen

make up aanbrengen

Make up aanbrengen. Dat klinkt alsof je dat zo eventjes doet. Je kunt echter stellen dat het iets is dat je vaak moet doen. Dan krijg je er als vanzelf handigheid in en kun je steeds sneller en beter werken.

Zeker als je net begint met make up aanbrengen is het gewoon een kwestie van proberen. We geven je hier het stappenplan aan om make up aanbrengen wat gemakkelijker te maken.

Reiniger met water, toner en een exfoliant

Misschien wel het belangrijkste van alles is dat je ‘s ochtends voor je make up aanbrengt eerst de huid goed reinigt. Een schone huid is essentieel voor het goed aanbrengen van make up. Gebruik een gezichtsreiniger met water.

Nadien kun je een toner gebruiken gevolgd door een exfoliant. Een exfoliant verwijdert dode huidcellen en bovendien gaat het ontstekingen tegen. Bovendien zorgt het ervoor dat de huid de dagcrème en de foundation beter opneemt.

Foundation gebruik je in vloeibare of in poedervorm

Heb je dat gedaan? Ga dan aan de slag met een primer. Door de primer blijft de foundation beter zitten. Ook verkleint het de poriën en worden rimpels ook al minder zichtbaar.

De huid wordt egaler door de primer en de huid is bovendien mooi glad na het aanbrengen van de primer. De volgende stap is met de foundation aan de slag. Foundation heb je in BB-cream of CC-cream, ook wel getinte dagcrèmes genoemd. Foundation geeft een subtiel en egaal resultaat.

Je hebt foundation in vloeibare en in poedervorm. Je kunt dit product aanbrengen met een kwast of gewoon met de vingers. Na de foundation werk je de donkere kringen bij de ogen weg met een concealer, een product dat ook gebruikt kan worden om het gezicht wat uit te lichten.

Je brengt vervolgens poeder make up op je gezicht aan. Dit doe je als je nog meer wilt matteren, meer dekking wenst of de basis beter wilt fixeren. Gebruik je een kwast, werk dan altijd van binnen naar buiten.

Gebruik een bronzer als je een bleek gezicht hebt

Heb je een bleek gezicht? Neem dan een bronzer om een zomerse glow te realiseren. Je brengt dit product aan langs de haarrand, richting de jukbeenderen.

Natuurlijk wil je ook een blos op je wangen, iets dat je realiseert met een blush. Breng dit aan op het hogere deel van de wangen, bij voorkeur in een schuine ovale vorm. Dan krijg je namelijk het mooiste effect.

Na de blush ga je met highlighter aan de slag. Een highlighter zorgt voor extra glans in je gezicht. Bovendien zorgt het voor een natuurlijk en fris effect. Breng het aan met een wat kleiner kwastje.

Ga vervolgens met de wenkbrauwen aan de slag. Werk met een speciaal borsteltje en heb je kale plekken in je wenkbrauw, teken dan met potlood haartjes bij zodat weer een mooi geheel ontstaat.

Wellicht een van de lastigste onderdelen van make up aanbrengen  is het aanbrengen van eyeliner. Als je het goed doet, dan leg je een mooi accent op de ogen.

Mascara geeft je meteen een frisse uitstraling

Over ogen gesproken, het is dan alweer tijd met oogschaduw aan de slag te gaan. Idealiter gebruik je ook nu toch eerst weer een primer. Door het daarna aanbrengen van mascara krijg je meteen een frisse uitstraling en met lipgloss of lippenstift geef jij je lippen meer kleur.

Al kun je ook voor een meer nude en dus minder opvallende lipgloss kiezen, Tenslotte breng je met een fixing spray de finishing touch aan en ben jij klaar voor de dag.

Spray van een afstand van 30 centimeter van je gezicht

Overigens is die laatste stap in de vorm van het aanbrengen van een fixing spray nog best belangrijk. De spray zorgt ervoor dat de make up mooi op de plaats blijft zitten.

Bovendien vormt het zich dan meer als één geheel. Het frist het gezicht bovendien enigszins op. Idealiter spray je van ongeveer dertig centimeter afstand van je gezicht.

Je laat de spray even intrekken en dept het zo nodig een beetje in. De fixing spray kan ook nog helpen om de lijntjes van de concealer onder je ogen enigszins weg te werken. Niet te onderschatten dus, de rol van de fixing spray.

Voorkeur voor een naturel look

De meeste vrouwen willen met make up een zo naturel mogelijke look realiseren. In dat kader nog een aantal tips om een zo naturel mogelijke look te creëren. Gebruik altijd foundation met mate en probeer eens een bruine in plaats van een zwarte mascara.

Gebruik voor een naturel uitstraling een dagcrème of een oogserum en gebruik eens bronzer als oogschaduw. Kies voor lipstick in de kleur van de lippen. Succes verzekerd, want zo zie je er perfect, fris en toch vooral zeer naturel uit.