Mooie make up look

Doel van het aanbrengen van make up is de mooie make up look realiseren. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Het aanbrengen van make up is een typisch geval van ‘al doende leert men’.

Hoe vaker je de mooie make up look aanbrengt, hoe makkelijker het je afgaat. We nemen hier door hoe je nu die mooie make up look aan kunt brengen.

In eerste instantie een kwestie van reinigen, hydrateren en beschermen

Reinigen, hydrateren en beschermen, het zijn de eerste stappen die je zet als je make up aan wilt brengen. Op een schone huid zal de make up beter hechten en zal het gedurende de dag ook prima blijven zitten.

Gebruik bij voorkeur een milde reiniger en een toner om de balans in de huid in orde te houden. Gebruik voldoende dag- en nachtcrème en kies daarbij voor een dagcrème met zonbescherming.

Als je dagcrème aanbrengt, laat het dan zeker acht minuten in je huid trekken.

Door de primer blijft de make up langer op zijn plaats

De basis is erg belangrijk, en behalve goed reinigen is ook het gebruik van een primer erg belangrijk. Met een primer blijft de make-up langer zitten. Je huid wordt na het aanbrengen van een primer egaler. Primer kun je gewoon met je vingers aanbrengen. Laat primer een tweetal minuten inwerken.

Over een goede basis gesproken; zo kun je ook het aanbrengen van een foundation zien. Het is de egale basis. Kies wel de juiste kleur foundation. Dat is de kleur die versmelt met de ondertoon van de huid.

Heb je een koele ondertoon, neem dan een meer roze foundation. Heb je juist een warmere ondertoon, kies dan voor meer geel. Foundation breng je aan met een kwastje of met je vingertoppen.

Breng de foundation aan daar waar dat nodig is. In de meeste gevallen zijn dit de wangen, de kin en het voorhoofd.

Met een concealer haal je de oneffenheden weg

De volgende stap om de mooie make up look te realiseren is het gebruiken van een concealer of een corrector. Dit product is in staat de oneffenheden op je gezicht weg te halen.

Concealer werkt de roodheid van de huid weg, helpt de wallen wegwerken en ook de donkere kringen rond je ogen. Dat geldt eveneens voor puistjes en pigmentvlekken.

Afpoederen en teken haartjes met een potlood

Gaan we verder met afpoederen; het fixeren van de foundation en de concealer. Door het aanbrengen van poeder voorkom je vlekken. De ruimte onder de ogen fixeer je met een klein kwastje, het liefst een zachtere kwast.

Natuurlijk wil je ook een gezond kleurtje op je gezond. Dit effect kun je creëren met een bronzer. Breng bronzer aan op die plekken waar normaliter de zon op schijnt.

De wenkbrauwen dan; breng ze in vorm en borstel ze in model. met een potlood kun je extra haartjes tekenen. Kies bij voorkeur een kleur die ietsje lichter is dan de kleur van de wenkbrauw.

Eerst primer en dan pas oogschaduw

Voor je oogschaduw aanbrengt, gebruik je eerst een primer. Breng een huidkleurige tint aan op het ooglid tot aan de wenkbrauw. Dit vormt de basis kleur.

Op de basiskleur kun je vervolgens andere kleuren blenden. Breng als finishing touch altijd een glanzende kleur aan middel op het bewegende ooglid. Vervolgens neem je een oogpotlood of een gel eyeliner.

Daarmee kun jij je ogen laten spreken. Voor een natuurlijk effect kies je een donkerbruin lijntje, ook ideaal als je een lichtere haarkleur hebt en voor overdag. In de avonduren kan een zwart lijntje ook prima staan.

Met een blush creëer je een gezonde blos

Je brengt nu mascara aan voor mooiere wimpers en met een blush, een rouge, realiseer je een gezonde blos. En wel zo dat het lijkt alsof je net van buiten komt. Tenslotte ga je nog de lippen inkleuren. Kies overdag de kleur nude. Dat staat het mooist en geeft een mooie natuurlijke make up look.

Vergeet niet de kwasten goed te reinigen

Het is belangrijk dat als je make up aanbrengt je altijd zorgt dat de basis in orde is. Dat is het reinigen van de huid en het aanbrengen van foundation en primer. Is dat in orde, dan gaat de rest ook vaak prima en zit je make up heel de dag goed.

Je brengt make up aan met je vingers of met een kwast. Gebruik je kwasten, reinig die dan altijd goed en zo ongeveer eens per veertien dagen grondig.

Doe je dat niet, dan kunnen kwasten zomaar een broeinest worden van bacteriën en dode huidcellen. En dat is uiteraard niet de bedoeling. In principe kun je heel erg lang met een kwast doen.

Pas als de haren loslaten wordt het de hoogste tijd voor een nieuwe kwast. Probeer tijdens het reinigen altijd alleen de haren vochtig te maken en de steel van de kwast dus niet.