Puistjes wegwerken met make up

Puistjes wegwerken met make up

Een puistje komt altijd ongelegen en wat voel jij je ongelukkig als ie daar plotseling ineens is. Gelukkig heb je tegenwoordig verschillende make up producten die je kunnen helpen om de puistjes weg te werken. En of dat een geruststellende gedachte is!

Ga eerst na met welke puistjes precies te maken hebt

Het is altijd goed om eerst duidelijk te krijgen met welke puistjes je precies te maken hebt. Is het een rijpe met een witte kop of is het juist een droge en schilferige puist?

Aan de hand van het type puist kun je bepalen welke make up je gaat gebruiken. Het is vooral ook een kwestie van ervaring, Hoe vaker je een puist hebt weggewerkt, hoe gemakkelijker je dit afgaat.

Harde concealer en een kleine kwast om nauwkeurig te werken

Heb je een gevreesde puist met witte kop? Dan kun je gerust zijn want dergelijke puisten zijn prima weg te werken met make up. Wat je dan nodig hebt is een harde concealer en een kleine concealerkwast.

Je hebt maar een klein beetje nodig overigens, want de concealer is gepigmenteerd. Met de kleine kwast kun je zeer nauwkeurig te werk gaan en precies die plekjes aanstippen die gecamoufleerd moeten worden.

Zorg dat je de rest van het gezicht niet voorziet van concealer. Doe je dat namelijk wel, dan zal de puist juist meer opvallen. En dat is dus wat je beslist niet wilt.

Cystische acne is wat lastiger weg te werken

Je kunt ook te maken krijgen met cystische acne. Je hebt dan een rode en gezwollen pukkel. Dergelijke puisten zijn behoorlijk moeilijker te behandelen, al was het alleen al om de kleur en de vorm.

Voor je met make up aan de slag gaat, behandel je eerst de puist. Dit kun je doen met een koud of juist warm washandje. Je gebruikt nu normale foundation waarna je de puistjes camoufleer met een concealer.

Je kunt de hardheid van de pus eruit halen door te kiezen voor een groene concealer en een concealer in jouw huidskleur. Valt de acne nog steeds op en heb je een gemiddelde dekking gebruikt? Kies dan voor een medium dekking voor een beter resultaat.

Kies dan voor producten die hydrateren

Het kan ook zijn dat je juist een uitgedroogde puist weg wilt werken. Heb je een puistje uitgedrukt, dan blijft vaak een uitgedroogde puist achter, met vaak droge vellen. In eerste instantie zorg je ervoor dat de puist goed hydrateert.

Dan vallen de loshangende velletjes minder op als je gewone make up aanbrengt.

Er is nu geen harde concealer nodig overigens. Kies nu voor een product die hydrateren. Dat is bij dergelijke puistjes belangrijker dan de gekozen dekking.

Puistjes wegwerken met make up hoeft niet moeilijk te zijn

Tenslotte heb je nog de rode, zeg maar gerust fel rode, puisten. Je begint nu met een groene concealer, een primer. Verder zorg je dat je een concealer hebt met een gele ondertoon.

Gebruik een beautyblender om de randjes van de puist samen te laten smelten met de make up en je ziet amper nog iets van de puistjes.

En zo hoeft de schrik je dus niet om het hart te slaan als je opstaat, in de spiegel kijkt en een puistje ontdekt. Daar hebben we immers make up voor.

Laat altijd eerst de wondjes goed genezen, make up in de wondjes is niet echt bevorderlijk

Tenslotte hebben we nog wat tips als puistjes wegwerken met make up je doel is. Zo is het altijd verstandig de wondjes van de puistjes goed te laten genezen, mocht je ze uitgedrukt hebben.

Make up in de wondjes is niet goed en zal het genezingsproces vertragen. Wacht daarom tot het wondje droog is voor je het probeert te camoufleren. Nog iets; zorgt dat de door jou gebruikte make up tools altijd schoon zijn.

We vergeten het vaak, maar tussen de haartjes van de kwastjes kunnen zomaar schimmels en bacteriën ontstaan. En dat is natuurlijk niet bevorderlijk.

Eerst foundation en dan pas producten om de puistjes te camoufleren

Het is behalve werken met make up ter camouflage van puistjes ook goed altijd hydraterende producten aan te brengen. Een gehydrateerde huid zal ervoor zorgen dat de make up beter hecht en je de puistjes dus gemakkelijker weg kunt werken.

Nog iets. Breng eerst altijd foundation aan. Dan namelijk ben je minder make up nodig om puistjes weg te werken. Dit omdat de foundation ook de puistjes al enigszins wegwerkt.

Verder is het belangrijk de producten die je gebruikt altijd deppend aan te brengen. Na het aanbrengen van de make up wacht je ook altijd even met uitsmeren.

Puistjes hoeven geen probleem te zijn. Mocht je er echter steeds opnieuw mee te maken krijgen, vraag je dan af hoe dit komt. Soms kan gezonder eten bijvoorbeeld, helpen puistjes te voorkomen. En voorkomen is en blijft altijd beter dan genezen.