Oogmake up aanbrengen stap voor stap

Oogmake up aanbrengen stap voor stap

 

Het aanbrengen van oogmake up stap voor stap is toch een klusje waar je even de tijd voor neemt. Het is bovendien iets waar je steeds bedrevener in wordt naarmate je meer ervaring krijgt. Toch is het goed eens een oogmake up aanbrengen stap voor stap uitleg te geven.

Zorg in eerste instantie voor een droge huid voor je oogmake up aanbrengen stap voor stap toe gaat passen

Je begint altijd met een schoon vlak. Gebruik een milde gezichtsreiniger en verwijder de achtergebleven mascara en eyeliner restjes. Reinig met koud water, een gezichtsreiniger en met behulp van wattenstaafjes.

Vervolgens is het verstandig een primer aan te brengen op je oogleden. De primer zorgt voor een zeer gladde huid en zorgt er eveneens voor dat de make up beter hecht straks. Breng de primer uit over heel het ooglid tot aan het bot van de wenkbrauw.

Egaliseer de huid rondom je ogen

Heb je dat gedaan, dan ga je de huid rondom de ogen egaliseren. Breng concealer aan als je wallen onder de ogen hebt en maak gebruik van je vingers of een concealer dus.

Gebruik een kwast om de make-up wat uit te vagen, in de richting van de jukbeenderen en de neus. Je kunt de concealer fixeren met behulp van een kwast en gebruik een losse poeder in de kleur van de huid en breng wat poeder aan op de oogleden.

Breng één kleur of meerdere kleuren aan

Oogmake up aanbrengen stap voor stap gaat verder met het aanbrengen van oogschaduw. Dit kan een kleur zijn, je kunt uiteraard ook verschillende kleuren aanbrengen.

Bij voorkeur gebruik je een medium kleur op het ooglid en gebruik een lichtere kleur voor het wenkbrauwbot. Breng donkere kleur aan bij de vouw van je oog. Dan krijg je het beste resultaat namelijk.

Kies voor een vloeibare, natte of een oogpotlood oogschaduw

Laat de kleuren in elkaar overlopen. Gebruik je meer dan één kleur, pas dan een waaiende kwast toe of gebruik je vingers om de verschillende kleuren een beetje met elkaar te vermengen.

In oogmake up aanbrengen stap voor stap is de volgende stap het aanbrengen van eyeliner. Dit kan zowel een vloeibare, natte of een oogpotlood oogschaduw zijn.

Maak steeds gecontroleerde bewegingen op de bovenste wimperlijn, ondertussen breng je een stippellijn aan. Vervolgens keer je terug en vul je de ruimte tussen de stippeltjes in met nog fijnere en kleinere strepen.

Houd de wimpers ongeveer vijf tellen vast en sluit je ogen half

Het is nu de tijd om de wimpers te krullen. Je klemt je bovenste wimpers tussen de wimperkruller. Vervolgens houd je de wimpers ongeveer vijf tellen vast.

Je kunt de wimper gemakkelijk klemmen als je op het moment van klemmen je oog daarbij half dicht doet. 

De laatste stap is het aanbrengen van veel of minder mascara, iets wat een kwestie van smaak blijft uiteraard. Begin bij het begin van de bovenste wimperlijn en ga vervolgens langzaam omhoog.

Haast je niet, dat vergroot de kans op fouten

Het is zoals gesteld geen heel simpel klusje, zeker niet als je nog tamelijk onervaren bent.  Neem dus altijd de tijd en haast je vooral niet. Doe je dat wel, dan wordt het resultaat minder mooi en maak je meer fouten.

De kans is dan groot dat je opnieuw moet beginnen. Je kunt overwegen om een kleine set oog make up kwastjes aan te schaffen. Dat maakt het aanbrengen van de make up iets gemakkelijker.

Je kunt bovendien eerst gaan oefenen, voor je de make up bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid echt aan wilt brengen. Zo heb je het in elk geval een keer gedaan en weet je wat je te wachten staat.

Witte eyeliner aan de binnenkant van de onderste wimpers

Wat ook al verstandig is, is om te kiezen voor een witte eyeliner aan de binnenkant van de onderste wimpers. Daardoor lijken je ogen namelijk groter. De ruimte tussen de binnenste wimperharen vul je in met zwarte eyeliner.

Zo maken de wimpers een wat vollere indruk. Je trekt bovendien het ooglid aan het haar naar boven, dan kun je gemakkelijker bij het te behandelen deel. Tenslotte; gebruik bij voorkeur mascara en eyeliner die gemaakt zijn voor bepaalde oogkleuren.

Houd je bij dit oogmake up aanbrengen stap voor stap plan aan, dan kan er eigenlijk helemaal niet zoveel misgaan.

Dat het een keer fout gaat is helemaal niet erg

Als jij je aan het stappenplan houdt en de tips ter harte neemt, dan kan er met aanvulling van je eigen creativiteit eigenlijk niet veel fout gaan. Uiteraard heb jij je eigen voorkeuren.

Pas die gewoon toe en gebruik je eigen creativiteit dus om zo het door jou gewenste resultaat te realiseren. Het is bovendien vooral een kwestie van doen. Gewoon proberen! Dat het een keer mis gaat, is helemaal niet erg.