Welke make up moet je hebben?

Het kan soms lastig zijn om de juiste make-up te vinden. Welke make-up je moet hebben, is van verschillende factoren afhankelijk. Weet jij niet zo goed welke make-up het best bij je past, lees dan verder!

Hieronder noemen we een aantal handige tips, zodat het makkelijker wordt om de juiste make-up uit te kiezen. Zo hoef je je niet langer bezig te houden met welke producten je koopt, maar kun je eindelijk voor de perfecte look gaan.

Welke make-up moet je hebben?

Laten we beginnen bij de verschillende categorieën make-up waaruit je kunt kiezen. Een foundation is in de meeste gevallen aan te raden als je oneffenheden weg wilt werken. Heb je een matte make-up, dan kun je het best ook een highlighter bovenop de foundation aanbrengen.

Ook een lippenstift is aan te raden. Ga je voor een natuurlijke look, dan kun je lippenstift kiezen in dezelfde kleur als je lippen. Oogschaduw en bronzer zijn eigenlijk niet per se noodzakelijk.

Ben je bleek van jezelf, dan kun je ervoor kiezen om bronzer te gebruiken. Zo lijkt het alsof je huid een zomerse gloed heeft. Oogschaduw kun je gebruiken om de nadruk op je ogen te leggen.

Ga je voor een natuurlijke look en wil je de nadruk meer op je ogen leggen? Dan kun je ook bronzer gebruiken in plaats van oogschaduw.

Kies make-up die goed op jouw huidtype aansluit

Make-up is vaak speciaal ontworpen voor één huidtype. Heb je bijvoorbeeld een erg vette huid? Dan is het aan te raden om ook voor make-up te kiezen die voor de vette huid gemaakt is.

Heb je een droge huid, dan heb je vaak de tegenovergestelde producten nodig als iemand met een vette huid. Om die reden is het zeker aan te raden om te controleren voor welk huidtype de make-up ontworpen is.

Door voor make-up te kiezen die voor jouw huidtype is gemaakt, voorkom je dat je huid nog vettiger of droger wordt. Bovendien helpt make-up voor een vette huid om de huid minder te doen glimmen, en zorgt make-up voor een droge huid juist voor extra glans.

Welke make-up moet je hebben met jouw huidskleur?

Het kan soms een uitdaging zijn om make-up te vinden met de juiste kleur. Heb je een donkere huidskleur, dan heb je een donkere foundation nodig. Heb je een lichte huidskleur, dan heb je ook een lichte foundation nodig.

Er kunnen ook hele subtiele verschillen zitten tussen huidskleuren. Dit heeft ook te maken met de teint van de huid. Het kan dus heel goed dat een vriendin dezelfde huidskleur lijkt te hebben, maar dat jullie toch niet elkaars foundation kunnen dragen.

Het vinden van make-up in exact de juiste kleur is een uitdaging. Meroda Changing Foundation biedt echter een oplossing. De foundation past zich namelijk aan naar de kleur van je huid.

Omdat Meroda Changing Foundation zich aanpast op de huidskleur, is het geschikt voor een groot aantal verschillende huidskleuren.

Hoe test je make-up?

In de zoektocht naar welke make-up je moet hebben, zul je zo nu en dan waarschijnlijk ook wel eens make-up testen. Het is belangrijk dat je goed weet hoe je dit het beste kunt doen. Voor foundation geldt dat je het op de kaaklijn kunt testen om de uitstraling te beoordelen.

Heb je last van allergieën, dan raden we je aan om make-up altijd eerst even op je hand uit te testen. Zo voorkom je dat je een allergische reactie in je gezicht krijgt. Dit is de meest veilige manier om de make-up te testen op je eigen huid.

Ook de manier van aanbrengen is belangrijk

Hopelijk weet jij nu het antwoord op de vraag “Welke make-up moet je hebben?”. Het aanbrengen van de make-up kan echter ook nog een uitdaging zijn. Ook de manier van aanbrengen kan je look enorm beïnvloeden.

Breng foundation altijd aan vanaf bepaalde punten in het gezicht: je voorhoofd, kin en wangen. Zo voorkom je dat de foundation te dik wordt aangebracht. Highlighter breng je altijd aan op uitstekende onderdelen van je gezicht die meer naar voren mogen komen.

Voor het aanbrengen van make-up zijn verschillende brushes te verkrijgen. We raden je aan om eens goed uit te proberen welke brush jij fijn vindt. Foundation kan je overigens ook met de handen aanbrengen.

Bronzer breng je aan rond de jukbeenderen, de neusbrug en op je voorhoofd. Kortom, bronzer breng je aan op de plekken waar je normaal gesproken ook het snelste bruin zou worden. Op deze manier lijkt het met bronzer echt alsof je in de zon hebt gelegen.

Meer weten over make-up?

Wil je meer te weten komen over make-up? Blijf ons blog dan goed in de gaten houden. We posten namelijk regelmatig interessante blogs over verschillende onderwerpen die met make-up te maken hebben.

Door ons blog regelmatig te bezoeken, blijf je nieuwe kennis over make-up opdoen. Zo heb jij straks geen enkele moeite meer met het vinden van de juiste make-up, en het aanbrengen ervan.