Primer vette huid

Heb je een vette huid, dan heb je te maken met grotere poriën. De beste primer die je gebruikt bij een vette huid is een matterende primer. Een vette huid heeft invloed op de rest van je make up en hoe het zich op een dag houdt.

Vette huid is een glimmende huid

Heb je een vette huid, dan is vaak sprake van een glimmend gezicht. Dat glimmende gezicht heeft weer nadrukkelijk invloed op hoelang je make up gedurende de dag goed op je gezicht blijft zitten.

Vet gezicht of alleen een vette T-zone

Overigens hoeft niet per se sprake te zijn van een vet gezicht. Er kan ook sprake zijn dat delen van het gezicht vetter zijn. Vaak is dat de T-zone in je gezicht. Je wangen kunnen bijvoorbeeld gewoon normaal of zelfs droog zijn. Vaak wordt dan gesproken van een gecombineerde huid.

Huid begint al snel te glimmen

Make up aanbrengen op de vette huid lijkt in eerste instantie geen probleem. Al snel echter zie je de eerste tekenen van de vette huid en al snel zal je huid zonder gebruik van de juiste primer gaan glimmen.

Matterende primer zorgt voor de beste ondergrond

Met een matte primer bereid je de huid voor op het aanbrengen van make up. Het zorgt voor een goede ondergrond voor de make up. Je brengt de matterende primer aan nadat je dagcrème hebt aangebracht en voor de foundation gebruikt.

Frisser en stralender

Met een matterende huid ziet je huid er frisser en stralender uit. Dat is niet de enige reden waarom je een matterende primer voor de droge huid gebruikt. Door deze primer te gebruiken blijft de make up ook gewoon zitten.

De talgkliertjes zijn steeds bezig

De vette huid voelt soepel aan en is dikker in vergelijking met andere typen huid. De talgkliertjes zijn steeds bezig en daardoor gaat de huid glimmen. Ook zijn de poriën duidelijk zichtbaar en soms zie je onzuiverheden in het gezicht.

Gecombineerde of gemengde huid

Zoals gezegd kan ook sprake zijn van alleen een glimmend voorhoofd en is de rest van de gezichtshuid wat droger, behalve ook de neus en de kin. De T-zone is dan vet, de gezichtshuid wordt dan gecombineerd of gemengd genoemd.

Zeker de vette huid moet je goed reinigen

Belangrijk bij een vette huid en het gebruik van een matterende primer is dat je de gezichtshuid goed en regelmatig reinigt. Reinig je huid in de ochtend heel grondig en kies in de avonduren voor een lotion. Zeker de vette huid moet je goed reinigen.

Hydraterende werking

Een verkoelend masker kan ook helpen tegen de vette huid. Het is wel belangrijk te kiezen voor een masker met stoffen die de talgproductie tegengaan, de poriën verfijnen en die een hydraterende werking hebben. Leg het masker voor gebruik eerst in de koelkast.

Vette huid kan wel degelijk vochtarm zijn

Voor de vette huid is hydrateren een must. Vergeet namelijk niet dat een vette huid wel degelijk vochtarm kan zijn. Dat feit wordt nog wel eens vergeten. Hydrateer dus ook de vette huid voldoende.

Onregelmatig huidbeeld

De vette huid vergroot de poriën en daardoor ontstaan vergrote poriën en dat geeft een meer onregelmatig huidbeeld. Je ziet er dan gewoon minder fris en stralend uit. Kies je voor een matterende primer, dan kies je voor de zogenaamde ‘blur technologie’.

Blur technologie

Door de blur technologie je zie de poriën veel minder duidelijk. Een matterende primer vermindert bovendien de talgproductie. Zo blijft de huid de gehele dag mat en dat is precies wat je wilt als je een vette huid hebt.

Na de matterende primer breng je foundation aan

Heb je de perfecte primer voor de vette huid gevonden, dan kun je vervolgens foundation aanbrengen. Ook wat betreft dit product heb je veel te kiezen. De meeste moeite hebben mensen om de juiste kleur foundation te kiezen.

Foundation past zich aan jouw huidskleur aan

Meroda Cosmetics heeft dat probleem opgelost. Het zette namelijk de Changing foundation in de markt. Deze foundation past zich aan jouw huidskleur aan, meteen nadat het in contact is gekomen met de huid.

Volledig dierproefvrij

Meroda Cosmetics maakte een volledig dierproefvrij product, een product dat ook vegan is. Het beschermt de huid en Meroda Cosmetics raadt aan de foundation vooral met een kwast aan te brengen.

Meroda Cosmetics is een luxe cosmeticamerk

Meroda Cosmetics is een luxe cosmeticamerk. Het bestaat nog maar kort maar is steeds op zoek naar innovatieve en betere producten. Uiteraard zijn de producten die Meroda Cosmetics hypoallergeen en ontstaan geen verstopte poriën en rode vlekjes.

Kies de beste foundation, die van Meroda Cosmetics

De beste primer voor de vette huid is dus een matterende primer. Het voorkomt glimmen en het is de basis voor make up die dan gedurende heel de dag blijft zitten. Na de primer kies je voor de beste foundation. En dat zou dus zomaar eens die van Meroda Cosmetics kunnen zijn.