Wat te doen tegen een vette huid?

Wat te doen tegen een vette huid

Niemand zit te wachten op een vette huid. Je gezicht glanst en de kans op puistjes is levensgroot. Want voor de duidelijkheid; puistjes zijn niet alleen zaken waar men zich druk om kan maken.

Integendeel. Te Veel puistjes kan stress opleveren, zelfs in emotioneel opzicht. Je wilt niets liever dan dat je huid er altijd stralend uitziet.

Te vette huid? Dan wordt er te veel talg geproduceerd

Als sprake is van een vette huid, dan wordt er simpelweg te veel talg geproduceerd. Dit kan uiteenlopende oorzaken hebben.

Zo kan het gewoon een kwestie van genetische aanleg zijn, kan stress de oorzaak zijn, kan je huid vetter worden bij hormonale schommelingen of je hebt een wat ongezonde leefstijl. Al deze zaken kunnen de talgklieren extra stimuleren met alle gevolgen van dien.

De natuurlijke zuurmantel van de huid raakt in disbalans

Het is goed te weten dat de talgklieren rechtstreeks in verbinding staan met de haarzakjes. Te veel talg en de haarzakjes raken al snel verstopt, dat levert je de zo gehate puistjes op.

De natuurlijke zuurmantel van de huid raakt op deze manier volledig uit balans. Bovendien krijgen bacteriën zo de kans om de poriën binnen te dringen en daardoor kan de huid weer gaan ontsteken. En dat staat voor een heleboel ellende.

Wat te doen tegen vette huid?

De grote vraag is natuurlijk wat te doen tegen vette huid? En is er überhaupt iets te doen tegen een vette huid? Vooropgesteld, je kunt wel degelijk iets doen tegen een vette huid.

De wellicht wel belangrijkste in de reeks tips tegen vette huid is om vooral gezonder te eten. Hoe vetter je eet, hoe vetter je huid wordt. Vaak is sprake van een tekort aan vitamine B2.

Het is belangrijk bonen, noten en producten op basis van gist tot je te nemen als je een gezonde gezichtshuid wilt. Laat varkensvlees vooral links liggen.

Bij de vette huid tips hoort ook de tip dat je voldoende drinkt op een dag. En voldoende is in elk geval anderhalve liter water.

Het is handig een frisdrankfles te vullen aan het begin van de dag en die aan het einde van de dag leeg te hebben. Zo weet je zeker dat je voldoende gedronken hebt op een dag.

Tips tegen vette huid

Belangrijk is het ook om genoeg te bewegen, te sporten dus. Door te bewegen kunnen de afvalstoffen sneller je lichaam verlaten en dat is goed nieuws voor je huid. Ook het reinigen van de huid is essentieel als je een vette huid wenst te voorkomen. Doe dat met warm water en een reinigende zeep.

Er zijn reinigingsmiddelen speciaal voor de vette huid en het is verstandig die te gebruiken. Door de huid te reinigen, verwijder je overtollige talg op de huid. Zorg wel dat je niet gaat werken met een reinigingsmiddel waar alcohol in zit.

Gebruik eens per week een masker en gebruik olievrije make up

Belangrijk is ook de juiste crème te gebruiken. Een crème aanbrengen nadat je de huid gereinigd hebt betekent dat de poriën kunnen sluiten. En dat is ook al erg belangrijk om een vette huid te voorkomen.

Nog iets; neem eens per week een gezichtsreiniging masker. Door een masker wordt je huid helemaal gereinigd.

Bovendien heb je meteen even een momentje voor jezelf als je het masker gedurende twintig minuten draagt. Belangrijk in de strijd wat te doen tegen vette huid is om altijd te kiezen voor olievrije make up.

Maak gebruik van een reiniging op basis van klei

Het is belangrijk om bij een vette huid altijd gebruik te maken van een reiniging op basis van klei. Dit absorbeert namelijk overtollig talg. Belangrijk is verder dat je altijd werkt met een olievrije moisturizer en dat je gaat exfoliëren.

Scrubben vermindert nadrukkelijk de productie van talg. Het verbetert bovendien de huidstructuur en voorkomt verstopte poriën en puistjes.

De talgregulerende ingrediënten worden door exfoliëren beter door de huid opgenomen en dat maakt echt het verschil.

Ga je op stap? Neem altijd iets van matterende producten mee in de tas. Die kunnen van pas komen namelijk. En zo zie je dus dat je zelf al heel erg veel kunt doen om een vette huid en zo dus puistjes te voorkomen. De crux is vooral een gezonde levensstijl, gezond eten en voldoende drinken.

Neem zonneproduct met micro sponsjes mee

Nog even terug naar de matterende producten die je altijd bij je hebt. Door die producten bij je te hebben, kun je altijd en overal de huid behandelen als de situatie daar om vraagt. Zorg dat je een moisturizer mee hebt met SPF.

Aanrader is ook om een zonneproduct met microsponjes in je tas te doen. Deze sponsjes zijn prima in staat om overtollig talg op te zuigen. En zo kom je ook als je de deur uit bent nooit voor onaangename verrassingen te staan.