Vette huid reinigen

Vette huid reinigen

Zeker als je een vette huid hebt is reinigen erg belangrijk. Sterker nog; het is essentieel. Bij voorkeur ga je de vette huid reinigen in de ochtend en ‘s avonds. Daarvoor gebruik je een milde reiniger. Het wekelijks gebruiken van een exfoliant is ook een aanrader voor vette huid reinigen.

Exfoliëren is cruciaal bij vette huid reinigen

Met de exfoliant kun je de dode huidcellen verwijderen. Op die manier voorkom je op de best denkbare wijze verstopte poriën. En juist dat is essentieel om je vette huid te reinigen en een vette huid te voorkomen.

Tijdens puberteit of zwangerschap

Een vette huid kan bijvoorbeeld ontstaan tijdens de puberteit. Ook vrouwen kunnen een vettere huid krijgen als ze zwanger zijn of als er sprake is van verandering van anticonceptie. Vaak is een overvloed aan talg de oorzaak van een vette huid.

Overvloed aan talg zorgt voor grotere poriën

Overvloed aan talg zorgt voor grote poriën. Die poriën raken vervolgens verstopt met talg en ook met dode huidcellen. Daarnaast kan de vette huid ook nog genetisch bepaald zijn. In dat geval kun je er weinig aan doen en is er dus geen directe oorzaak.

Reinig je gezicht in de ochtend en de avond

Er is voldoende te zeggen over vette huid reinigen. Zo gebruik je nadat je zowel in de ochtend en de avond je gezicht gereinigd hebt altijd een dag of nachtcrème bijvoorbeeld. De vette huid zie je overigens vaak rond de T-zone van je gezicht.

Doe iets aan de oorzaak van het probleem

Heb je te maken met een vette T-zone, dan kun je blijven volharden in het steeds maar weer goed reinigen van de huid. Je kunt echter ook proberen echt iets aan het probleem te doen. Zo is het buitengewoon verstandig om cosmeticaproducten te gebruiken waaraan niet te veel olie is toegevoegd.

Kies voor een milde ontvetter

Bovendien reinig je de T-zone elke dag twee keer met het liefst een milde ontvetter. Het is daarnaast belangrijk om je voeding aan te passen. Probeer suiker te beperken, net als vetten en koolhydraten. Ook is het belangrijk voldoende water te drinken. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen.

Gebruik een alcoholvrije toner

Behalve dat vette huid reinigen bij voorkeur twee keer per dag plaatsvindt, is ook het gebruik van een toner aan te raden. Je kiest een alcoholvrije toner, vol oxidanten en celcommunicerende ingrediënten. Deze ingrediënten helpen je namelijk om de huid te herstellen.

De laatste restjes reiniger of make up wegnemen

Een goede toner maakt de grotere poriën zichtbaar kleiner en verwijdert ook de laatste restjes reiniger of make up. Juist deze restjes kunnen voor verstopping van de poriën zorgen en dus voor een vette huid.

Exfoliëren zorgt voor een gladdere huid

Ook exfoliëren is belangrijk bij een vette huid reinigen. Heel erg belangrijk zelfs. Exfoliëren is de beste methode om dode huidcellen te verwijderen en om verstopte poriën te verminderen. Exfoliëren zorgt eveneens voor een gladdere huid. Kies bij voorkeur voor een exfoliant met salicylzuur.

Kies voor dagcrème met zonnefilter

Bij de keuze voor een dagcrème is het belangrijk een crème te nemen met een zonnefilter. Dit is essentieel om rimpels tegen te gaan. Bovendien verminder je met het gebruik van dit product de kans op nare ontstekingen.

Luchtige beschermer van de vette huid

Kies bij voorkeur voor een luchtige beschermer voor de vette huid. Je kunt eventueel een aanvullende, vloeibare foundation gebruiken, gecombineerd met een gezichtspoeder voor de bekende matte finish.

Hydraterende bestanddelen zijn erg belangrijk

De nachtcrème die je gebruikt dient te beschikken over hydraterende bestanddelen. Kies bij voorkeur voor een licht hydraterende gel of een serum. Kijk goed of er geen sprake is van ingrediënten die de poriën kunnen laten verstoppen. Zorg aan de andere kant dat er wel sprake is van anti oxidanten.

Talg absorberende producten zijn minder geliefd

Een optie is om zogenaamde talg absorberende producten te gebruiken. Hele vaak lees je deze tip niet terug overigens. Dat heeft alles te maken met het feit dat mensen het gebruik van dergelijke producten als minder prettig ervaren.

Gebruik de juiste cosmetica

Heb je te maken met een vette huid dan is reinigen erg belangrijk. Het is ook belangrijk om steeds de juiste cosmetica producten toe te passen. Dat voorkomt een vette huid. Aanrader wat dat betreft zijn de producten van Meroda Cosmetics.

Innovatieve producten

Meroda Cosmetics is een jonge onderneming die echter al een aantal innovatieve producten in de markt zette. Zeker de Changing foundation is zeer bijzonder. Deze foundation neemt automatisch je huidskleur aan als het in contact komt met je huid.

Geen rode vlekjes en onzuiverheden

Voordelig is echter het feit dat je geen rode vlekjes of onzuiverheden krijgt als je producten van deze aanbieder gebruikt. Je creëert er een natural look mee en roodheid wordt op geheel natuurlijke wijze weggewerkt.

Hypoallergeen en extra bescherming

De foundation is hypoallergeen en geschikt voor gebruik op de gevoelige huid. De producten zijn volledig dierproefvrij en de ingrediënten die gebruikt zijn zorgen ook nog eens voor bescherming van de huid.