Zomertype make up

Ben jij een zomertype? En hoe kom je daar eigenlijk precies achter? En als je een zomertype bent, welke make up gebruik je dan. Je leest hier alles over zomertype make up en wat je vooral wel en wat je niet gebruikt.

Een vrij lichte oogkleur

Je kunt in het algemeen stellen dat een zomertype iemand is die een vrij laag tot medium hoog licht/donker contrast in het uiterlijk heeft. Er wordt dan speciaal gedoeld op op het verschil tussen licht en donker tussen huid, haar, wenkbrauwen en ogen. Doorgaans heeft het zomertype licht tot medium donker haar, een lichte huid en een vrij lichte oogkleur.

Intensere en warmere kleuren

De kleuren in de zomer worden wat stoffiger. De zomer is warmer en daar lijden de kleuren vaak erg onder. De frisheid van de kleuren gaat er af en veranderen naar kleuren met meer warmte. De opgewekte lentekleuren transformeren naar een intensere en warmere kleur.

Lichte huid en koele ondertoon

Zomertypes hebben een zachte uitstraling, een lichte huid en een koele ondertoon. Het zijn belangrijke gegevens voor het gebruik van make up. Verder heeft een zomertype doorgaans een frisse gezonde blos op je wangen, je huid verbrandt vaak snel door de zon. Echt bruin word je bovendien niet.

Let goed op de kleuren als jij een zomertype bent

Je haar is wit blond tot asblond en een mooi voorbeeld van een zomertype is Cameron Diaz. De ondertoon van de haarlokken zijn koel. De ogen zijn helder blauw of grijs, al komen ook groene ogen wel voor bij zomertypes. Ben jij een zomertype? Let dan goed op de kleuren die je gebruikt.

Kies voor oud-roze en frambozen

Zomertypes kiezen wat betreft de make up bij voorkeur voor kleuren als oud-roze, frambozen en ook watermeloen rood. Verder pas je kleuren als lichtgrijs, antraciet en grijs blauw toe. In feite staan alle blauwtinten het zomertype goed. Zeegroen en mooie paarse tinten kunnen zeker ook.

Laat oranje en goud vooral links liggen

Wat betreft zomertype make up kun je ook altijd kiezen voor de pasteltinten. Kleuren als oranje en goud kun je wat betreft zomertype make up maar beter links laten liggen. Vaak kies je als je een zomertype bent als vanzelf al de juiste kleuren overigens.

Kleine satijnen glans doet het goed

Kijken we naar de lippen, dan kies je bij voorkeur voor kleuren die variëren van lichtroze tot midden paarse tinten. Wat ook typische zomertype make up is, is een lipstick met een kleine satijnen glans. Over glas gesproken, als je zomertype bent, mijd dan een glasachtige kleur.

Tel het aantal warme kenmerken

Weet je nou niet precies welk type je bent? Kijk dan vooral naar de kleurtinten van je ogen, huid en de haren. Je telt het aantal warme en het aantal koude kenmerken bij elkaar op. Heb je twee of drie warme kenmerken, dan ben je een warm type. In andere gevallen ben je dat dus niet.

Kies altijd voor koel en gedempt

Ben je een zomertype en kies je voor make up, dan gebruik je in beginsel de kleurkarakteristieken koel en gedempt. Daarmee is ook meteen het belangrijkste kenmerk van make up voor het zomertype genoemd: koel.

De blauwe ondertoon

Koel betekent dat alle kleuren een blauwe ondertoon hebben, om ook de rest van de make up er goed uit te laten springen. Een tweede kenmerk is gedempt. Dat wil zeggen dat je als zomertype altijd kiest voor rustige kleuren.

De innovatieve producten van Meroda

Voor vooral een natuurlijke look en voor steeds de perfecte dekking kies je uiteraard voor Meroda Cosmetics. Het zorgt altijd voor een zeer frisse en stralende huid. Meroda Cosmetics is pas een jaar actief en zet innovatieve producten in de markt.

De Changing foundation past bij alle huidskleuren

Meest bekende product is de Changing foundation van Meroda Cosmetics. Deze foundation past bij alle huidskleuren. Dat betekent dus dat de tijd van stress bij het zoeken naar de juiste foundation voorgoed verleden tijd is.

Kleur verandert na contact met de huid

Gebruik je de Changing foundation, dan verandert de foundation na contact met de huid naar jouw unieke huidkleur. Uiteraard is de foundation dierproefvrij tot stand gekomen en is sprake van een natuurlijk product.

Zo straal je echt altijd, in zomer en winter

Met de Changing foundation heb je een licht dekkende foundation. Door dit product te gebruiken wordt op geheel natuurlijke wijze roodheid en onzuiverheden op de gezichtshuid. Na het aanbrengen van deze unieke foundation straal je altijd, en dat gedurende heel de dag.

De huid wordt extra beschermd

Juist om producten als deze unieke foundation werd Meroda Cosmetics opgericht. Daarbij is het luxueuze cosmeticamerk vooral geïnspireerd door de grote diversiteit van iedereen. Meroda Cosmetics biedt producten die niet-comedogeen zijn en wel SPF bevatten. Dit zorgt voor extra bescherming van de huid in je gezicht.