Foundation kiezen

foundation kiezen

Foundation kiezen is niet eenvoudig, dat kan bijna elke vrouw beamen. Je foundation vormt de basis van je make-up. Foundation betekent ook ‘fundering’ als je het van het Engels naar het Nederlands zou vertalen.

Je foundation is ook voor je make-up als wat de fundering voor je huis is. Zonder goede foundation wordt het moeilijk om je look compleet te maken. Foundation zorgt ervoor dat je huid er mooi en egaal uit komt te zien.

Eventuele onzuiverheden kunnen gemaskeerd worden met foundation. Zo kun je rode plekjes en acné bijvoorbeeld mooi wegwerken met behulp van foundation.

Ben je op zoek naar een foundation, dan kun je uit ontzettend veel verschillende producten en merken kiezen. Ben jij benieuwd naar welke foundation het best bij jou past? In deze blog lees je precies waar je op moet letten als je op zoek bent naar geschikte foundation. Foundation kiezen wordt op deze manier een stuk eenvoudiger.

Foundation kiezen die bij je huidtint past

Om te beginnen moet foundation goed op de kleur van je huid aansluiten. Kies je een foundation die te donker of te licht is, dan ziet dit er al snel gek uit. Er zijn natuurlijk ontzettend veel huidtinten en ondertonen. Het is belangrijk dat je precies de foundation neemt die perfect op jouw ondertoon en huidtype aansluit.

Staan gouden sieraden je goed? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een huid met een warme ondertoon. Je kunt dan ook het best voor foundation met een warme ondertoon gaan.

Staan zilveren sieraden je het best, dan heb je waarschijnlijk een koude ondertoon en kun je ook beter een foundation met koude ondertoon kiezen. Uiteraard blijft dit een kwestie van smaak. Ook aan de kleur van je aderen kun je zien of je een warme of koude ondertoon hebt.

Kijk eens naar je pols en naar de kleur van de aderen die hier lopen. Hebben de aderen een groene kleur? Dan heb je een warme ondertoon. Heb je blauwe aderen? Dan heb je een koude ondertoon.

Een Changing Foundation

Je kunt ook voor een Changing Foundation gaan. Dit is foundation die zich aanpast op de kleur van je huid. Daardoor krijg je meestal de ideale kleur voor jouw huidtint. Dit is ideaal als je het bijvoorbeeld moeilijk vindt om foundation te vinden die goed op jouw huidtint aansluit.

Dekkende foundation

Ook in welke mate de foundation dekkend is, heeft veel invloed op het eindresultaat. Hoe beter dekkend de foundation is, hoe makkelijker het wordt om onzuiverheden te maskeren.

Het kan ook een kwestie van voorkeur zijn hoe dekkend je je foundation graag hebt. Kies je voor een licht dekkende foundation of juist voor een meer dekkende foundation? Ook hier moet je rekening mee houden bij het foundation kiezen.

Is je huid droog of juist vettig?

Als je een droge of vettige huid hebt, is het verstandig om je foundation hier ook op aan te passen. Heb je een vette huid, dan wil je voorkomen dat je huid nog vettiger oogt en/of wordt.

Kies daarom voor een foundation met een matte finish. Zo voorkom je dat je huid heel erg gaat glimmen. Het best kun je voor een poederfoundation kiezen als je een vettige huid hebt.

Heb je juist een droge huid? Dan kun je voor een crème foundation kiezen. Ga in dit geval juist voor een glanzende finish. Zo gaat je huid stralen, waardoor je huid er gezonder uit begint te zien. Als je een normale huid hebt, kun je de finish kiezen die jij het mooist vindt staan. Je bent dan vrijer in je keuze.

Foundation kiezen en testen

Ben je op zoek naar foundation die goed bij je past? Tijdens je zoektocht naar de perfecte foundation zul je vast en zeker een of meerdere producten uitproberen.

Probeer foundation altijd eerst uit op je kaaklijn of op je hals. Zo zie je het best hoe de foundation je zal staan. Heb je al snel allergische reacties, dan kun je er ook voor kiezen om eerst een klein beetje foundation op de rug van je hand aan te brengen.

Zo kun je controleren of je niet toevallig allergisch bent voor een van de ingrediënten in foundation.

Hydraterende foundation

Het is aan te raden om altijd voor verzorgende en hydraterende foundation te kiezen. Op deze manier voorkom je namelijk dat je huid uitdroogt. Als je een dikke laag foundation aanbrengt die niet hydraterend en/of verzorgend is, dan kan dit ervoor zorgen dat je huid niet goed meer kan ademen.

Dat wil je natuurlijk voorkomen, omdat er zo alleen maar meer onzuiverheden zullen ontstaan.

Hoeveel kost goede foundation?

Ga je foundation kiezen? Wees er dan van bewust dat goede foundation niet per se enorm duur hoeft te zijn. Ook voor een lager budget kun je vaak uitstekende foundation bestellen. Goedkope foundation hoeft niet altijd slecht te zijn en dure foundation hoeft ook niet altijd goed te zijn.