Wallen wegwerken zonder make up

Wallen wegwerken zonder make up

Om de wallen onder je ogen weg te krijgen hoef je niet altijd een beroep te doen op dure crèmes of make up. Integendeel. Er zijn voldoende alternatieven die je net zo goed kunnen helpen de ontsierende wallen weg te krijgen. We stellen die alternatieven hier aan je voor.

Wallen wegwerken zonder make-up is niet zo heel ingewikkeld

De meeste mensen die te maken krijgen met wallen onder de ogen zoeken hun heil in wallen wegwerken make-up. Dat werkt inderdaad vaak prima. Probleem is echter dat je niet altijd de make up bij de hand hebt.

Gelukkig zijn er meer wegen die naar Rome leiden en je kunnen helpen de wallen onder je ogen weg te nemen. Want wees eerlijk, zonder wallen ben je toch een stuk aantrekkelijker?

Theezakjes en speciaal theïne en tannine helpen tegen wallen onder de ogen

Wist je wel dat theezakjes ideaal zijn als wallen wegwerken zonder make up je doel is? Bewaar dus gebruikte theezakjes en doe ze in de koelkast. Leg vervolgens elke ochtend de theezakjes gedurende tien minuten onder je ogen.

De koude zakjes met de theïne uit de thee zijn heel erg goed voor de bloedcirculatie in je ogen.

Tannines in de thee zorgt er bovendien voor dat de verkleuring onder je ogen wegtrekt. Insiders zeggen dat met name zwarte thee en kamille thee extra goed werken.

Wallen wegwerken zonder make-up is voldoende water tot je nemen

Wat zeker ook helpt is hydrateren, in de kern niets anders dan voldoende water drinken. Zorg dat je echt de anderhalve liter water per dag tot je neemt.

Doe je dat niet, dan worden de bloedvaten onder de ogen groter en dat geeft vaak de donkere kringen onder de ogen. 

Ook een washandje kan soms al wonderen doen. Een nat washandje op je ogen als je gaat slapen kan snel effect sorteren, iets dat je meteen de volgend ochtend al zult merken.

Wallen wegwerken zonder make-up: gebruik komkommers en aardappels

Wat zeker helpt is het gebruik van komkommer of aardappel. Komkommer kennen we wel. We leggen de schijfjes (uit de koelkast) op de ogen. Je kunt dat echter ook met aardappelen doen. In aardappelen zitten enzymen die giftige stoffen langzaam uit je huid helpen trekken.

Doe dit twintig minuten per dag en je ziet al snel resultaat.  Een andere simpele, maar wel gouden tip is voldoende nachtrust nemen. Hoe beter en langer je slaapt, hoe beter je er uit gaat zien.

Neem meer gezonde voeding en speciaal minder zout en cafeïne

Ook iets vanzelfsprekends is meer gezonde voeding tot je nemen in de strijd tegen die lelijke wallen onder de ogen. Eet vooral minder zout en neem minder cafeïne.

Ruil dat in voor meer verse, gezonde voeding en je merkt al snel dat de wallen onder de ogen verminderen. Veel mensen hebben vooral meteen na het ontwaken te maken met wallen onder de ogen.

Ook daar kun je meteen iets aan doen, zonder allerlei ingewikkelde make-up. Heb je in de ochtend te maken met opgezwollen ogen?

Leg dan twee theelepels een paar minuten in de diepvries en leg ze daarna op de huid onder de ogen. De zwelling onder je ogen zal dan behoorlijk afnemen.

Geef jezelf een massage met je ringvinger

Ook massage kan je helpen. Wat je dan doet is het herverdelen van vocht onder de ogen. Gebruik je ringvinger en masseer daarna voorzichtig langs de oogcontour en dat van de binnen naar de buitenkant.

Ook zo kun je (een deel) van de wallen onder de ogen wegnemen. Mocht je dat nu niet zien zitten, dan kun je altijd een beroep doen op aambeienzalf. Klinkt gek, maar werkt wel.

De aangebrachte zalf laat de huid onder de ogen een klein beetje zwellen. Daardoor is de huid onder de ogen tijdelijk minder dun. De donkere kringen zijn in dat geval veel minder zichtbaar.

Het is zeker ook goed je heil te zoeken in producten met vitamine C. Mocht je een moisturizer met vitamine C en antioxidanten kunnen vinden, dan heb je iets in huis dat echt goed werkt tegen de donkere kringen en wallen.

Vraag medicijnen voor seizoensgebonden allergie

Wat betreft wallen wegwerken kun je dus de stelregel aanhouden dat als de wolken ontstaan als gevolg van zwelling, je iets kouds op je ogen legt. Is vocht de oorzaak, dan is een vochtafdrijvende crème of gel aan te raden.

Wallen onder de ogen kunnen ook veroorzaakt worden door een bepaalde allergie. Zaak dan de oorzaak te achterhalen en van de huisarts medicijnen te vragen die kunnen helpen de allergie te verminderen.

Een seizoensgebonden allergie als hooikoorts kan namelijk ook voor flinke wallen onder de ogen zorgen. Met voorgeschreven medicijnen zul je merken dat deze wallen als sneeuw voor de zon gaan verdwijnen. Blijf bovendien vooral uit de buurt van de bronnen van je allergie.