Foundation kwast

Foundation is simpelweg onmisbaar voor elke vrouw die er elke dag opnieuw verzorgd en fris uit wil zien. Gebruik je make-up, dan maak je eveneens gebruik van foundation.

Foundation zorgt ervoor dat je make-up beter blijft zitten en dat gedurende langere tijd. Voor het aanbrengen van foundation gebruik je bij voorkeur een kwast.

En van de foundation kwast zijn er ondertussen heel erg veel in omloop. Belangrijk; ongeacht welke kwast je ook gebruikt, maak tenminste een keer per week de kwasten goed schoon en doodt zo de bacteriën die zich in kwasten kunnen vestigen.

Met de juiste foundation leg je de basis voor een sprankelende look

Zoals de naam al doet vermoeden is foundation de basis. Heb jij de foundation niet in orde, dan zal je make-up nooit heel lang goed blijven zitten. Om de foundation wel op de juiste manier aan te brengen, gebruik je bij voorkeur een speciaal voor foundation ontwikkelde kwast.

Dat is en blijft toch de beste manier om foundation aan te brengen, hoewel er vrouwen zijn die dit met hun handen trachten te doen. Niets werkt echter beter dan een kwast. Voor wie perfectie wil is een kwast dan ook simpelweg onmisbaar.

Niet alleen de foundation wordt steeds beter, dat geldt eveneens voor de beschikbare kwasten

Er is niet één soort foundation kwast beschikbaar. Integendeel. Zoals de foundation zelf ook steeds beter wordt, geldt dat eveneens voor de kwast. Met de jaren zijn er steeds meer kwasten bij gekomen die nauwkeuriger werk mogelijk maken.

Met een kwast kun je ervoor zorgen dat de foundation steeds goed verdeeld over het gezicht aangebracht wordt. De kans op strepen is ook al beduidend minder dan wanneer je denkt het wel even met de hand te kunnen doen.

De kwast staat bovendien garant voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Reden genoeg dus om ook een speciale kwast voor het aanbrengen van foundation aan te schaffen.

Kies voor een basisset met de vier belangrijkste foundation kwasten

Nou kun je aan de hand van de manier waarop jij make-up gebruikt op zoek gaan naar de voor jou beste kwast. Je kunt het jezelf ook makkelijker maken en een basisset met kwasten aanschaffen.

Dan zit je redelijk gebeiteld. Vaak bestaat een dergelijke basisset uit een square foundation brush, een buffing brush, een detailing brush en een contour brush. Met een dergelijke basisset kun jij wel even vooruit en kun je altijd op perfecte wijze de foundation aanbrengen.

Voor als je een egaal resultaat nastreeft

Met de square foundation brush heb je de zekerheid van een altijd heel mooi en vooral egaal resultaat. De buffing foundation kwast wordt in de volksmond ook wel eens meng kwast genoemd.

Deze kwast is perfect geschikt voor het aanbrengen en blenden van minerale poeder of foundation. Omdat de haren van deze kwast dicht op elkaar zitten, kun je de foundation ook intens aanbrengen.

Een kleiner kwastje is de detailer brush. Met deze foundation kwast kun je uitermate nauwkeurig werken. Een dergelijk kwastje is ook al perfect geschikt voor het aanbrengen van de concealer (na de foundation) en bijvoorbeeld lipstick.

Perfect shapen en ook geschikt voor highlighter

De populaire basisset met foundation kwasten bestaat tenslotte nog uit de contour brush. Met deze kwast kun je niet geheel verrassend contouren aanbrengen, ofwel shapen.

Deze kwast is zeer stevig. Daardoor kun je op werkelijk perfecte en nauwkeurige wijze foundation, maar ook blush, bronzer of highlighter aanbrengen. Met deze vier kwasten heb je in elk geval de belangrijkste kwasten al in huis.

Een kwast met zowel witte als zwarte haren

Verder worden nog wel eens de flat foundation brush en de stippling brush onderscheiden. De flat foundation brush is ook al een bekende kwast voor het aanbrengen van foundation.

Deze kwast maakt het goed mogelijk om de creamy en vloeibare foundation op gelijkmatige wijze op het gezicht aan te brengen. De kwast die luistert naar de naam stippling brush beschikt over zowel zwarte als witte haren die niet al te dicht op elkaar zitten.

Deze kwast is perfect als je een frequent gebruiker bent van liquid foundations en blushes op zeer luchtige wijze aanbrengen.

Extra kwasten en het reinigen van de kwasten

Wil je meer kwasten in huis hebben, denk dan bijvoorbeeld ook aan de shading brush, de medium shadow brush en de essential crease brush. Vergeet dan ook niet de fine liner brush of de lash seperator.

De lash seperator helpt je om klontjes te verwijderen of als je wimpers aan elkaar geplakt zijn na het aanbrengen van een product op je huid. Ongeacht welke kwast je ook gebruikt, zorg wel dat je tenminste eens per week aan de slag gaat met het goed reinigen van de kwasten.

Doe je dat niet, dan kan elke kwast uitgroeien tot een broeinest vol met bacteriën. En dat is uiteraard wel het laatste wat je wilt.