Make up aanbrengen stap voor stap

Make up aanbrengen, veel vrouwen kiezen ervoor om dit dagelijks te doen en dit is niet gek. Met make up kan je ervoor zorgen dat de mooie elementen uit je gezicht nog beter naar voren komen. Ook kan je ervoor zorgen dat de punten waar je minder tevreden mee bent juist minder naar voren komen en dat is natuurlijk top.

Ook is het belangrijk dat je voor make up kiest die niet of zo min mogelijk schadelijk is voor je huid. Geef je hier voldoende aandacht aan en behandel je je huid ook nog eens goed? Dan zal je prachtige resultaten behalen. Wanneer je kiest voor goede make up, dan worden niet alleen puistjes, donkere kringen en littekens verborgen gehouden, het accentueert ook nog eens jouw natuurlijke schoonheid.

Onderstaand gaan we jou in ieder geval precies in stappen vertellen hoe je je make up het beste aan kunt brengen. Veel leesplezier toegewenst!

De juiste crème opsmeren

Voordat je begint met make up is het altijd aan te raden om voor een goede dagverzorging te kiezen. Je huid blijft hierdoor goed gehydrateerd en op de lange termijn zorgt goede huidverzorging ook nog eens voor een gezonde huid. Tenminste, je voorkomt in ieder geval huidproblemen.

Aan te raden is om voor een crème te kiezen die echt goed past bij jouw huidtype. Ook is het belangrijk dat je goed bepaald welk soort crème het beste past bij jouw huidconditie. Vraag jij je af hoe je de crème het beste op kunt smeren, lees dan de volgende alinea goed door.

Wanneer je de crème op je gezicht aan wilt brengen, dan kan je dit het beste doen met roterende bewegingen. Dit zorgt er namelijk voor dat de bloedcirculatie gestimuleerd wordt, je gezicht krijgt dan een gezonde gloed en wat meer kleur. Begin na het opsmeren van de crème niet meteen met opmaken, maar laat het eerst een paar minuten inwerken.

Primer

De tweede stap is het aanbrengen van de primer. Dit is een product dat men gebruikt nadat de dagcrème is opgesmeerd en voordat ervoor wordt gekozen om foundation op te doen. Hiermee wil je bereiken dat er een perfect oppervlak wordt gecreëerd.

Ook wil je er met primer voor zorgen dat je make up de hele dag goed blijft zitten en dat is ook niet onbelangrijk natuurlijk. Er zijn ontzettend veel soorten primers, denk hierbij aan varianten die er speciaal voor je lippen of bijvoorbeeld je ogen zijn.

Foundation

De derde stap is het opdoen van foundation. Wanneer je voor foundation kiest is het van groot belang dat je de juiste kleur uitkiest. Doe je dit niet, dan zal je gezicht er uit zien als een soort van masker en dat wil je natuurlijk niet. Test daarom altijd eerst je foundation door een streep van iedere tint aan te brengen. Dit breng je aan op je kaak en kies voor de tint die het dichtst bij jou ligt.

De kleur is dus erg belangrijk, echter is er nog meer belangrijk. Zo is ook de textuur van groot belang en zal je op zoek moeten gaan naar dekkende foundation. Kies daarom voor een variant die qua structuur wat lichter is.

Of je nou een glans wilt of juist een mattere foundation, alles is mogelijk. Momenteel zijn er veel opties, echter is het in alle gevallen aan te raden om een specialist om hulp te vragen. Doe je dit niet en koop je de verkeerde variant, dan gooi je letterlijk geld weg.

Mocht jij foundation willen kopen die zich aanpast aan jouw huidskleur, kijk dan eens in onze webshop. Wij bieden namelijk Changing foundation aan en deze geeft jou 16 uur lang een natuurlijke look!

Concealer

Je hebt net je foundation op gedaan, nu is het tijd voor concealen. Tenminste, dit doe je wanneer je nog rode vlekjes, onzuiverheden of donkere kringen onder je ogen hebt. Aan te raden is om voor een concealer te kiezen die een tint lichter is dan je foundation.

Concealer aanbrengen doe je het beste door de plekjes aan te stippen en door dit met een deppende beweging over je huid aan te brengen. Dit zal ervoor zorgen dat je concealer goed samengaat met de foundation die je al eerder op had gdaan.

Concealer kan je aanbrengen met je vingertoppen, ook kan je ervoor kiezen om een foundation kwast te gebruiken. Doe vooral wat jij fijn vindt en wat het beste voor jou werkt.

Fixing Powder

Fixing powder is in onze ogen echt een aanrader. Dit kan je gebruiken als jij aan het eind van de dag een vettige glans hebt op de t-zone. Wanneer je voor fixing powder kiest, blijft je huid langer mat, ook blijft de make up langer goed op je gezicht zitten!

Blusher of bronzer

Nu is het tijd om de bronzer of blusher aan te brengen, je kunt ze overigens ook allebei aanbrengen. Bepaal goed of jouw huidtint een koude of een warme ondertint heeft en koop op basis hiervan je blusher of bronzer.