Wat voor kleurtype ben ik?

Bij de keuze voor kleding en zeker ook make up is de vraag welk kleurentype je bent vaak een belangrijke vraag. Met andere woorden; welke kleuren staan je wel en welke kleuren laat je maar beter links liggen?

Zo ga je er nog beter uitzien

Door te weten wat je kleurtype precies is, kun je er nog beter uitzien. Je verdeelt de kleurtypes vaak in een warme en een koele tint, waarbij het woord tint vaak vervangen wordt door ondertoon.

Koele kleuren zijn de blauwtinten

Heb je het over de koele kleuren, dan wordt gedoeld op kleuren waar meer blauwtinten in zitten. Een warme kleure daarentegen heeft meet geeltinten. Om het je moeilijker te maken heb je van elke kleur ook nog eens weer een warme en koele variant.

Herken het kleurtype aan de kleur van je aders

Wat voor kleurtype ben ik kun je onder meer zien aan de aders. Zijn die groen of blauw? Heb je groene aders, dan heb je een warme ondertoon. Heb je blauwe aders dan is je ondertoon koel.

Zilver of goud?

Je kunt om te bepalen wat voor kleurtype ben ik ook kijken naar wat je beter staat als je het draagt, is dat zilver of is dat goud? Verder heb je nog de lichte en diepe kleurtinten, belangrijk voor de keuze van je kleding of de kleur van de make up.

Kijk naar je natuurlijke haarkleur

Heb jij een natuurlijke, blonde haarkleur en lichtgekleurde ogen? Dan ben je meer licht gekleurd. Donkerbruin of zwart haar met donkere ogen? Dan zit je meer in het diepere spectrum. Kijk dus naar je natuurlijke haarkleur en ga daarvan uit.

Werk met de seizoenen om je kleurtype te bepalen

Belangrijk is om als je wilt kijken wat voor huidtype je bent, je haar niet geverfd is en dat je dit doet zonder dat je make up op hebt. Alleen dan kun je bepalen welk kleurtype je bent. Overigens wordt het antwoord op de vraag wat voor kleurtype ben ik ook wel eens beantwoord door met de verschillende seizoenen te werken.

Koele seizoen zijn de winter en de zomer

De koele seizoenen zijn de winter en de zomer. Ben jij een wintertype, dan heb je een koele ondertoon en een diepe tint. Je huid is bleek wat betreft de ondertoon. Je haarkleur is donker en heeft een koele ondertoon.

Veel contrast tussen haarkleur en huid

Je ogen zijn als wintertype koel, bruin, grijs, blauw of zwart. Een groot verschil met een zomertype is wel dat een wintertype veel contrast bestaat tussen de haarkleur en de huid. Winter staat voor goud en natuurlijke kleuren en ook pastelkleuren.

Draag zilveren sieraden

Als wintertype staan kleuren als wit, koningsblauw, kobaltblauw, en helder koel rood je vaak het best. Kies dus voor die kleuren, ook wat betreft make up. Draag verder zilveren sieraden.

Zomertypes hebben lichte huidskleur

Ben jij een zomertype? Dan heb je een lichte huidskleur met een koele ondertoon in de huidskleur. Je verbrandt dan ook snel in de zon. Je wordt als zomertype echter maar een beetje bruin. Je haarkleur is is asblond of bruin, de kleuren van de ogen zijn grijs, blauw grijs of lichtbruin.

Warme ondertoon met een lichte tint

Als zomertype kies je bij voorkeur voor kleuren als wit, koel taupe, oudroze, koel blauw, zandkleur en koel grijs. Herfsttype? Dan heb je een warme ondertoon en een diepere tint en een lentetype beschikt over een warme ondertoon en een lichte tint.

Stress van het zoeken van de juiste foundation

Voor veel mensen is het een groot probleem om een foundation te vinden die geschikt is voor de huidkleur. Het bezorgt ze zelfs stress en de perfecte kleur wordt uiteindelijk nooit gevonden. Dat is met speciale dank aan Meroda Cosmetics ook niet langer nodig.

Dierproefvrij en vegan

Meroda Cosmetics is een luxe cosmeticamerk, dan nog niet heel erg lang bestaat. In heel korte tijd heeft het merk echter al naam gemaakt, door het op de markt brengen van innovatieve cosmetica. Die cosmetica is dierproefvrij en vegan.

Changing foundation is namelijk uniek

Meest in het oog springend product is wel de Changing foundation. Deze foundation maakt het zoeken naar de juiste kleur foundation, die past bij je huidskleur dus, overbodig. Changing foundation is namelijk uniek.

Een absolute aanrader dus

Zodra de foundation namelijk in contact komt met de huid, neemt het de kleur van jouw huidskleur aan. Hoe gemakkelijk wil je het hebben? Bovendien veroorzaakt deze foundation geen onzuiverheden of verstopte poriën. Een absolute aanrader dus.

Bescherming van de huid

Meroda Cosmetics biedt alleen de beste producten, die door de ingrediënten zelfs voor bescherming van de huid zorgen. Daardoor snijdt het mes dus aan twee kanten als je dit product gebruikt. Het is en goed voor je huid, en je bent verlost van het probleem met de kleur.