Wallen wegwerken make up

We hebben er allemaal wel eens mee te maken, met wallen onder de ogen. De wallen kunnen de oorzaak zijn van vocht, er kan ook sprake zijn van vet. Hoe dan ook, in beide gevallen wil je ze het liefst zo goed mogelijk wegwerken.

Dat camoufleren kan op verschillende manieren, meest gebruikt is wallen wegwerken make up. We vertellen je hier hoe en met welke producten je het best met je wallen aan de slag kunt.

Wallen veroorzaakt door vocht of door vet?

Wallen na het opstaan en die gaandeweg de dag vanzelf minder worden? Dat zijn wallen die veroorzaakt worden door vocht. De vochtwallen kun je prima wegmasseren, bewerken met kou of verdrijven door het aanbrengen van een vocht afdrijvende oogcrème.

Heb je wallen die gewoon blijven zitten? Dan worden ze vaak veroorzaakt door vet. Deze wallen reageren niet op kou terwijl ook een massage niets helpt.

Kies voor een oogcrème met cafeïne, dat bevordert de vochtafdrijving

Wil je de wallen wegwerken? Dan kun je in de eerste plaats aan de slag met oogcrème, Breng de crème zowel ‘s ochtends en ‘s avonds aan. Kies bij voorkeur voor een huid versterkende crème met collageen.

Heb je vochtwallen, neem dan oogcrème met cafeïne. Cafeïne heeft een vochtafvoerende werking en dus zie je al snel na het aanbrengen resultaat.

Tip: gebruik tijdens de slaap een extra kussen. Zo ligt je hoofd wat hoger en ook dat helpt tegen wallen.

Breng de lymfestroom op gang door de huid te masseren

Ook massage kan helpen. Op die manier stimuleer je de lymfestroom. Heb je wallen als gevolg van te weinig slaap. Heb je te weinig water gedronken of te zout gegeten?

Je kunt dan met je vingers aan de slag. Klop zachtjes met de ringvinger rond je oog. Dit stimuleert de lymfestroom.

En deze lymfestroom helpt om vocht snel af te voeren. Wrijf steeds vanaf de neus naar je buitenste ooghoek voor het beste resultaat.

Reinig eerst de huid en breng vervolgens een masker aan

Ook het aanbrengen van een oogmasker kan daadwerkelijk bijdragen aan het reduceren van de wallen onder de ogen. Zeker als er een speciale gelegenheid voor de deur staat is dit een aanrader.

Je reinigt eerst de huid en brengt vervolgens een masker aan. Daardoor vermindert de vochtophoping sneller en wordt het kwetsbare gebied rond de ogen nog eens extra verzorgd. Laat het masker twintig minuten zitten.

Verberg de schaduw die de wallen veroorzaken met een make up

Komen we toe aan het antwoord op de vraag hoe haal je wallen weg met make up? Wat je kunt doen is de schaduwen die de wallen geven te verbergen.

De wallen wegwerken make up is highlighter, nadat je eerst al een foundation op de huid hebt aangebracht.

Breng highlighter aan op de schaduwzones door er eerst kleine stipjes op aan te brengen. Met een penseel tip werk je die vervolgens uit. Zo verdwijnen de schaduwen die de wallen veroorzaken.

Kies voor foundation en een dekkende concealer

Een wallen wegwerken make up bij uitstek is ook een dekkende concealer. Gebruik bij voorkeur een concealer met een rozige tint. Deze tint neutraliseert de blauwtinten van de kringen en wallen onder de ogen.

Let op; je brengt eerst foundation aan en gaat pas daarna met concealer aan de slag. Mocht blijken dat er nog te veel schaduw is en de wallen daardoor nog steeds echt opvallen? Gebruik dan nog een highlighter vlak onder de plaats waar de wallen zitten.

Kies voor een iets lichtere tint dan je huidskleur is

Wil je de kringen onder de ogen wegnemen, dan gebruik je een concealer. Belangrijk is dat je dan wel altijd een tintje lichter neemt dan je huidskleur én dat je kiest voor een rode ondertoon om de blauwtinten zo weg te werken.

Kies je voor een highlighter om de wallen weg te werken, dan zorg je voor een open, lichte en frisse blik. Ook als je zelf eigenlijk amper make up gebruikt en ook geen foundation tot je beschikking hebt, is highlighter de beste keuze.

Dat heeft altijd een mooi en natuurlijk effect. Door het aanbrengen van een highlighter onder de ogen laat je de huid onder de ogen net iets meer oplichten.

Gezonder eten en voldoende water drinken

Heb je te maken met wallen onder de ogen? Ga dan eerst na of je te maken hebt met vochtwallen of vetwallen. In het geval van vocht kun je nog voor je wallen wegwerken make up aan de orde is, proberen de wallen weg te masseren.

Dit is bij wallen door vet niet mogelijk. Vervolgens zijn er meer dan genoeg opties om iets aan je wallen te doen. Overigens is het altijd beter om te proberen de wallen te voorkomen.

Dat kan door bijvoorbeeld gezonder te eten en door voldoende water te drinken. Houd daarbij de richtlijn van anderhalve liter aan.