Hoe meng je huidskleur?

Hoe meng je huidskleur?

Wat veel mensen vaak het moeilijkst vinden als het om foundation gaat, is het vinden van de juiste kleur, een kleur die aansluit bij je huidskleur. Ga maar na, je hebt met blauw, groen, rood, geel en roze alleen al vijf ondertonen. Foundation is een prima product, mits je maar de juiste huidskleur kiest.

De zoektocht naar foundation die aansluit bij jouw huidskleur

Door te kiezen voor een foundation in de kleur die aansluit bij de huidskleur en jouw tint, maakt dat je er prima uitziet. Bovendien is foundation de perfecte basis voor de rest van je make up. Met de juiste foundation krijg je gezicht een egale teint en worden kleine oneffenheden verborgen.

Natuurlijk ogend geheel

Heb je de juiste foundation in de goede substantie en met de juiste kleur, dan is sprake van een natuurlijk ogend geheel. Foundation trekt als het ware in de huid en daardoor wordt het zo goed als onzichtbaar op de gezichtshuid.

Foundation laat de rest van de make up er beter uitzien

Door het gebruik van foundation is van overgangslijnen geen sprake bij de hals en de haargrens. Foundation is simpelweg de juiste basis. Het laat bovendien de rest van de make up er veel beter uitkomen. Voldoende redenen dus om ook voor foundation te kiezen.

De kleur van foundation is erg belangrijk

De kleur is erg belangrijk. Kies je een iets te donkere foundation, dan kun je er iets bruiner uitzien. Het is echter niet de bedoeling om met de foundation de huidskleur te veranderen en donkerder of lichter te maken.

Het grote aanbod maakt de keuze moeilijker

Omdat foundation de basis is voor de make up die je draagt, moet de kleur zo dicht mogelijk bij de eigen huidskleur zitten. En dat is nou precies wat de meeste mensen moeilijk vinden. Dat heeft dus voor een deel te maken met het erg grote aanbod dat er tegenwoordig is.

Gooi te lichte of donkere foundation niet weg

Het zal iedereen wel eens zijn overkomen. Je hebt een foundation gekocht die ofwel te donker of wat aan de lichte kant is. Heel vervelend natuurlijk, ook omdat foundation niet gratis is. Toch hoef je te lichte of donkere foundation zeker niet weg te gooien.

Meng te donkere foundation met een lichtere uitvoering

Zo kun je een foundation die te donker is gewoon mengen met een lichte kleur. Zo meng je vanzelf tot de juiste kleur. Is foundation te dik of te zwaar is en zwaar op de huid ligt, meng de foundation met een vochtinbrengende crème. Je merkt dat de foundation dan lichter en prettiger aanvoelt op je gezicht.

Gewoonte om twee kleuren te mengen

Omdat veel mensen niet precies de juiste kleur kunnen vinden, maken ze er een gewoonte van om twee kleuren te mengen. Dat doen ze omdat ze dan een kleur mengen die het dichtst in de buurt ligt van de eigen huidskleur.

Test bij helder daglicht en op de kaaklijn

Ben jij iemand die mengt, dan is het belangrijk om de kleur die je mengt altijd te testen bij helder daglicht, dus niet bij kunstlicht. Het beste is om te testen op je kaaklijn. Zo kun je snel zien of je de goede kleur gemengd hebt.

Mengen van de huidskleur is niet langer noodzakelijk

Het mengen van huidskleur hoeft overigens niet meer. Zeker nu Meroda Cosmetics een uniek en innovatief product in de markt heeft gezet. Het is de Changing foundation. Als deze foundation in contact komt met de huid, neemt het meteen de kleur aan van je gezicht.

Dierproefvrij en vegan

De bijzondere foundation is geschikt voor elke huidskleur en voor iedereen. Het is een milde foundation die nooit voor verstopte poriën zorgt en ook niet zal zorgen voor rode vlekjes op de huid. De foundation is dierproefvrij gemaakt en is vegan.

Breng de foundation aan met een kwast

Door de Changing foundation van Meroda Cosmetics te gebruiken, heb je altijd foundation in je huidskleur. Je brengt de zeer vriendelijke en hypoallergene foundation bij voorkeur aan met een kwast overigens.

Jong en luxe cosmeticamerk

Het mengen van huidskleur is dus al lang niet meer nodig. Met speciale dank aan Meroda Cosmetics, een nog jong en luxe cosmeticamerk dat met de Changing foundation een uniek en voor iedereen perfecte foundation ontwikkelde.

Concealer pas na de foundation

Dan nog even over de volgorde. Voor je foundation breng je altijd een vochtinbrengende crème op en kies je vervolgens voor een primer. Dan breng je de foundation aan, dan pas concealer en dan eventueel nog blush.

Reinig de gezichtshuid twee keer per dag

Om je huid vrij van oneffenheden en rode vlekjes te houden, reinig jij je gezicht twee keer per dag. Dat doe je in de ochtend en in de avond. Op die manier voorkom je verstopte talgklieren en vervelende puistjes.